Gătește Madlene cu cireșe și vanilie
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
48
Ingrediente
- 3 ouă medii
- 125 gr zahăr
- 50 gr zahăr vanilinat
- 300 gr iaurt gras
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 400 gr făină
- 300 gr cireșe fără sâmburi
- 1 praf de sare
- 1 linguriță praf de copt
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
Mod de preparare
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Începem prin a mixa untul moale cu zahărul până devine spumos.
Adăugăm, pe rând, ouăle, apoi iaurtul și făina amestecată cu sarea și praful de copt.
Omogenizăm compoziția după fiecare ingredient adăugat și, la final, încorporăm cireșele.
Cu ajutorul unei lingurițe, umplem formele de madlene cu compoziția rezultată.
Coacem madlenele cu cireșe și vanilie la 180 de grade, pentru 20 de minute.
Eu având două forme de madlene, a câte 12 fiecare, au încăput într-o tavă și am copt de două ori.
Se pot coace în același timp pe două rânduri în cuptor, cu funcția de ventilație pornită.
Lăsăm madlenele să se tempereze, le pudrăm cu zahăr și le servim cu poftă, alături de cei dragi!
Vedeți mai jos și rețeta în imagini:
COMENTARII