Biscuiți / Fursecuri

Madlene cu cireșe și vanilie

Nu puteam rata sezonul cireșelor fără să pregătesc câteva rețete de desert, simple și ușoare, cum este și această rețetă de Madlene cu cireșe și vanilie.

Sunt minunate madlenele cu cireșe și vanilie, așa micuțe și delicate, dintr-un aluat simplu cu iaurt!

Din același aluat putem prepara și chec și brioșe, așa că dacă nu aveți forme de madlene, aveți aceste variante.

Cireșele nefiind aromate, precum vișinele, de exemplu, am ales să adaug vanilie în aluat.

Se poate opta pentru aroma de lămâie și, mai mult, se poate adăuga puțin mac în aluat.

Vedeți aici un exemplu la Rețeta de biscuiți și brioșe cu lămâie și mac!

Mai vedeți și Rețeta de Cornulete fragede cu mac!

Este de mare efect macul introdus în blaturile pentru prăjituri, în aluaturile de biscuiți, sau clătite!

Dacă nu l-ați inclus până acum, este timpul să o faceți, sigur o să vă placă!

Cât despre minunatele madlene cu cireșe și vanilie, regretul este că am făcut prea puține și au dispărut rapid de pe platou.

Iar din categoria rețetelor cu cireșe vă mai recomand:

Rețeta Muffins cu cireșe

Rețeta Ciambella cu cireșe și cocos

 

* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook 

* De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel

Iar pe grup veți putea încarca rețetele voastre cu preparate inspirate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Madlene cu cireșe și vanilie

Gătește Madlene cu cireșe și vanilie

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

48

Madlene cu cireșe și vanilie

Ingrediente

  • 3 ouă medii
  • 125 gr zahăr
  • 50 gr zahăr vanilinat
  • 300 gr iaurt gras
  • 200 gr unt cu 82% grăsime
  • 400 gr făină
  • 300 gr cireșe fără sâmburi
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor

 

Mod de preparare

Pornim cuptorul la 180 de grade.

Începem prin a mixa untul moale cu zahărul până devine spumos.

Adăugăm, pe rând, ouăle, apoi iaurtul și făina amestecată cu sarea și praful de copt.

Omogenizăm compoziția după fiecare ingredient adăugat și, la final, încorporăm cireșele.

Cu ajutorul unei lingurițe, umplem formele de madlene cu compoziția rezultată.

Coacem madlenele cu cireșe și vanilie la 180 de grade, pentru 20 de minute.

Eu având două forme de madlene, a câte 12 fiecare, au încăput într-o tavă și am copt de două ori.

Se pot coace în același timp pe două rânduri în cuptor, cu funcția de ventilație pornită.

Lăsăm madlenele să se tempereze, le pudrăm cu zahăr și le servim cu poftă, alături de cei dragi!

Vedeți mai jos și rețeta în imagini: