Gătește Maioneză vegetală din lapte de soia
Timp de preparare
5
Porții
4
Ingrediente
- 250 ml lapte de soia
- 500 ml ulei de floarea soarelui
- 1 lingură de muștar clasic
- 1 linguriță de sare
- sucul de la o lămâie
Mod de preparare
Punem uleiul în recipientul unui blender sau într-un borcan de sticlă. Adăugăm peste acesta laptele de soia, apoi muștarul, sucul de lămâie și sarea. Putem pune ce tip de muștar dorim, mai puțin din cel cu semințe. Dacă dorim și din acesta, îl vom adăuga în maioneză după prepararea acesteia.
Introducem blenderul în recipient până la baza acestuia și îl pornim. Amestecăm ingredientele ridicând ușor blenderul pentru a se omogeniza treptat maioneza.
În cinci minute avem maioneza gata de folosit în preparatele dorite.
Opțional, putem adăuga și piper în aceasta.
Deseori, mai adăugăm în maioneză și un cățel de usturoi răzuit, sau o linguriță dintr-o pastă de hrean.
Să vă fie de folos!
COMENTARII