Gătește Mini plăcinte cu vanilie și căpșuni
Timp de preparare
15 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- 800 gr aluat foietaj
- 500 gr căpșuni
- 1 ou pentru uns aluatul.
- Pentru crema de vanilie:
- 2 ouă
- 80 gr zahăr
- 25 gr făină
- 250 ml lapte
- 50 gr unt gras
- un praf de sare
- vanilie (pastaie/extract/zahăr vanilat).
Mod de preparare
Mai întâi preparăm crema de vanilie.
Amestecăm într-un bol ouăle cu un praf de sare și zahărul. Adăugăm făina și puțin lapte rece și omogenizăm bine compoziția. Restul de lapte îl adăugăm fierbinte, amestecând intens pentru a nu se forma cocoloașe. Fierbem crema până când capătă consistența unei budinci. Spre final de fierbere adăugăm vanilia, iar după stingerea focului adăugăm untul. Amestecăm până când untul este topit și crema omogenizată.
Punem o folie peste cremă, la contact și o lăsăm la răcit.
Între timp, decongelăm aluatul foietaj și pregătim căpșunile.
Întindem aluatul și îl decupăm în 12 de bucăți dreptunghiulare. Crestăm 6 bucăți de aluat în trei locuri. Acestea vor veni deasupra mini plăcintelor.
Înainte de a asambla mini plăcintele, pornim cuptorul la 200 de grade Celsius.
Peste bucățile de aluat întregi întindem din crema de vanilie cu ajutorul unui săculeț de ornat. Lăsăm câte 1 cm de margine liberă a aluatului la fiecare latură. Ungem cu ou bătut aceste margini Așezăm câte 6 căpșuni peste crema de vanilie, puse câte două pe rând. Apoi aplicăm foile de aluat crestate, astfel încât în fiecare crestătură vor fi câte două căpșuni.
Așezăm aceste mini plăcinte cu vanilie și căpșuni în tavă, pe hârtie de copt. Apoi introducem tava în cuptor și le coacem timp de 15 minute, la 200 de grade Celsius.
După coacere, le lăsăm să se răcească și le putem servi. Opțional, le putem decora și cu zahăr pudră.
COMENTARII