Gătește Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
6

Ingrediente
- 250 gr dovleac cu coajă comestibilă( Sweet Dumpling)
- 100 gr fulgi de ovăz
- 2 ouă
- 125 ml ulei
- 100 gr zahăr brun
- 125 gr făină albă de grâu
- 1 linguriță pudră de scorțișoară
- 50 gr nuci tocate
- 1 linguriță de praf de copt
- un vârf de linguriță cu bicarbonat
- un praf de sare.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea miezului de dovleac pe care, fie îl dăm pe răzătoare, fie îl mărunțim cu ajutorul robotului, dar nu îl transformăm în piure. Este ideal acel dovleac cu coaja comestibilă, de culoare verde cu striații albe. Popular se numește ”dovleac de găluște dulci”. Se găsește prin hipermarketuri.
Transferăm dovleacul mărunțit într-un bol și adăugăm peste el uleiul, cele 2 ouă întregi și zahărul. Amestecăm doar până la omogenizarea compoziției. Apoi adăugăm fulgii de ovăz. Omogenizăm din nou și adăugăm nucile tocate mai grosier, scorțișoara și făina.
Pregătim o tavă cu șase forme de copt mai mari sau una cu 12 forme mai mici. Punem hârtiuțe speciale pentru muffins în formele de copt ale tăvii. Apoi adăugăm compoziția pentru muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Umplem 3/4 din capacitatea formelor de copt, pentru a lăsa loc delicioșilor muffins să se mai dezvolte în timpul coacerii.
Încălzim cuptorul la 180 de grade Celsius și coacem delicioșii muffins pentru 30-35 de minute.
Îi lăsăm să se răcească în tavă, apoi îi scoatem pe platouri de servire. Opțional, îi putem decora cu zahăr.
COMENTARII