Gătește Mușchiuleț de porc cu portocale, la tigaie
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
2
Ingrediente
- 1 mușchiuleț de porc
- 2 portocale
- 2 linguri de zahăr brun
- 150 ml de apă
- 1 linguriță de amidon
- 50 ml de coniac
- 2 linguri de sos de soia
- 2-3 linguri cu ulei de măsline extravirgin
- sare și piper, după gust
- 2-3 crenguțe de rozmarin.
Mod de preparare
Mai întâi, vom curăța mușchiulețul de tendoane și grăsime, pentru a nu se strânge în timpul tratamentului termic. Apoi îl condimentăm cu puțină sare și piper pe toate părțile. Îl rumenim rapid pe toate părțile, într-o tigaie unsă cu puțin ulei de măsline sau de floarea soarelui.
Transferăm mușchiulețul în alt vas, cu capac și îl păstrăm la cald.
În locul mușchiulețului adăugăm în tigaie zahărul, coniacul și felii de la o portocală. Fierbem sosul timp de 2 minute la foc mic, pentru a se evapora alcoolul. Apoi adăugăm sucul de la a doua portocală și sosul de soia.
Amestecăm amidonul cu puțină apă și îl adăugăm în sos. Amestecăm pentru a se desface bine amidonul, timp de maxim 5 minute. Porționăm mușchiulețul în felii rotunde și îl adăugăm în sos împreună cu crenguțe mici de rozmarin. Acoperim tigaia și mai gătim mușchiulețul pentru 6-8 minute, la foc mic.
Pentru a servi deliciosul mușchiuleț de porc cu portocale, putem prepara și o garnitură de cartofi, una de orez sau legume trase la tigaie.
Spor și poftă bună!
COMENTARII