Gătește Napolitane cu cremă de cacao și nuci
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
16
Ingrediente
- 1 pachet de foi de napolitane simple
- Pentru crema de cacao cu unt și nuci:
- 3 ouă mari
- 200 gr de zahăr pudră
- 75 gr de cacao
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 2 lingurițe cu esență de rom
- 300 gr de unt cu 82% grăsime
- 100 gr de nuci măcinate
- Pentru decor:
- cremă
- foi de napolitane sfărâmate
Mod de preparare
Începem cu prepararea cremei de cacao cu unt și nuci.
Spargem ouăle într-o crăticioară și adăugăm puțină sare peste ele și zahărul. Le amestecăm intens până când se topește zahărul și obținem o compoziție spumoasă.
Punem crăticioara pe baie de aburi și fierbem crema pentru aproximativ 15 minute, amestecând continuu.
Scoatem vasul cu cremă din cel cu apă și adăugăm cantitatea de cacao, trecută prin sită. Amestecăm ușor, de jos în sus, cu o spatulă, până când se omogenizează. Adăugăm și esența de rom și lăsăm crema să se răcească.
După răcirea cremei o amestecăm cu untul moale, spumat cu ajutorul mixerului. Adăugăm și 2/3 din cantitatea de nuci măcinate fin.
Decupăm foile de napolitane după dimensiunea formei în care montăm prăjitura.
Așezăm folie de prospețime în formă și întindem în ea mai întâi un strat de cremă, apoi foaie de napolitană, continuăm cu succesiunea straturilor până când terminăm ingredientele. Prăjitura este realizată din 12 foi de napolitane și 12 straturi de cremă. Punem vasul cu prăjitura din foi de napolitane cu cremă de cacao și nuci la frigider pentru 3-4 ore, sau până când crema devine consistentă și putem răsturna prăjitura pe platou.
Restul de nuci măcinate fin le amestecăm cu marginile foilor de napolitane, măcinate și acestea fin. Cu acest amestec decorăm prăjitura după ce o răsturnăm pe platou.
Se porționează frumos folosind un cuțit cu zimți.
COMENTARII