Dulciuri

Napolitane cu cremă de cacao și nuci

Din categoria rețetelor de deserturi fără coacere, simplu și rapid de preparat, azi vă prezint o rețetă de napolitane cu cremă de cacao și nuci.

Foile de napolitane le găsim în comerț, nu se prepară în bucătăria proprie. Iar ca și cremă, am optat pentru crema de cacao cu unt, așa cum se prepara înainte de a găsi pe piață atâtea sortimente de ciocolată. Bineînțeles că putem prepara și o cremă ganache de ciocolată, dacă vrem să simplificăm și mai mult rețeta.

Însă crema aceea cu unt și cacao este mai specială – vedeți aici rețeta.

Mai găsiți pe blog rețete simple cu foi de napolitane. Una dintre acestea este clasica rețetă de prăjitură din foi de napolitane cu nucă și caramel. Este o rețetă veche, din caietul îngălbenit de vreme. Este preferata familiei.

Iar o altă rețetă interesantă cu foi de napolitane, pe care v-o recomand, este rețeta de prăjitură Furnicuța. Este și gustoasă, dar și aspectuoasă cu un contrast de gusturi și de culori.

Cum se prepară rețeta de napolitane cu cremă de cacao și nuci

Pentru rețeta de față folosim foi de napolitane clasice, pe care le decupăm în funcție de dimensiunile vasului în care montăm prăjitura. În cazul de față folosim un vas de 12/28/8 cm.

Crema de cacao cu unt o preparăm mai consistentă, pentru a se întări între foile de napolitane și a putea secționa prăjitura frumos. Adăugăm și nuci măcinate în cremă, pentru un efect crocant și gust delicios.

Este o rețetă destul de ușor de preparat și, cu siguranță, va fi pe placul tuturor.

Dar găsiți pe blog mai multe astfel de rețete, de unde vă puteți inspira, chiar și cu biscuiți în loc de napolitane.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de napolitane cu cremă de cacao și nuci.

Napolitane cu cremă de cacao și nuci, secționate pe un platou

Gătește Napolitane cu cremă de cacao și nuci

Timp de preparare

30 min

Nivel

ușor

Porții

16

Napolitane cu cremă de cacao și nuci, secționate pe un platou

Ingrediente

 • 1 pachet de foi de napolitane simple
 • Pentru crema de cacao cu unt și nuci:
 • 3 ouă mari
 • 200 gr de zahăr pudră
 • 75 gr de cacao
 • 1 vârf de linguriță cu sare
 • 2 lingurițe cu esență de rom
 • 300 gr de unt cu 82% grăsime
 • 100 gr de nuci măcinate
 • Pentru decor:
 • cremă
 • foi de napolitane sfărâmate

Mod de preparare

Începem cu prepararea cremei de cacao cu unt și nuci.

Spargem ouăle într-o crăticioară și adăugăm puțină sare peste ele și zahărul. Le amestecăm intens până când se topește zahărul și obținem o compoziție spumoasă.

Punem crăticioara pe baie de aburi și fierbem crema pentru aproximativ 15 minute, amestecând continuu.

Scoatem vasul cu cremă din cel cu apă și adăugăm cantitatea de cacao, trecută prin sită. Amestecăm ușor, de jos în sus, cu o spatulă, până când se omogenizează. Adăugăm și esența de rom și lăsăm crema să se răcească.

După răcirea cremei o amestecăm cu untul moale, spumat cu ajutorul mixerului. Adăugăm și 2/3 din cantitatea de nuci măcinate fin.

Decupăm foile de napolitane după dimensiunea formei în care montăm prăjitura.

Așezăm folie de prospețime în formă și întindem în ea mai întâi un strat de cremă, apoi foaie de napolitană, continuăm cu succesiunea straturilor până când terminăm ingredientele. Prăjitura este realizată din 12 foi de napolitane și 12 straturi de cremă. Punem vasul cu prăjitura din foi de napolitane cu cremă de cacao și nuci la frigider pentru 3-4 ore, sau până când crema devine consistentă și putem răsturna prăjitura pe platou.

Restul de nuci măcinate fin le amestecăm cu marginile foilor de napolitane, măcinate și acestea fin. Cu acest amestec decorăm prăjitura după ce o răsturnăm pe platou.

Se porționează frumos folosind un cuțit cu zimți.