Minunat au iesit aceste nuci cu cacao si crema de vanilie au o combinatie reusita intre cojile colorate si crema.
Daca tot am cumparat aparatul de nuci, mi-am zis ca n-am sa fac la infinit nucile clasice si am vrut sa incerc si altceva. M-am gandit ca aluatul fraged cu cacao se imbina pefect cu crema de vanilie, imbogatita cu nuci macinate.
Daca va tenteaza, eu zic sa le incercati, va asigur ca merita !
Ingrediente:
Aluat
pentru 240 de coji – 12o de nuci
250 g unt
100 g zahar
3 oua mari
un varf de lingurita de sare
10 g praf de copt
580 g faina
40 g cacao
vanilie (pastaie,esenta sau zahar vanilat)
Crema
3 galbenusuri
180 g zahar
40 g faina (sau 20 g amidon)
un praf de sare
vanilie (pastaie,esenta sau zahar vanilat)
400 ml lapte
100 g unt
100 g nuci macinate
zahar pudra penttru decor
Mod de preparare pentru reteta de nuci cu cacao si crema de vanilie:
Prepararea aluatului este foarte simpla.
Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, un praf de sare si vanilia pana obtinem o compozitie cremoasa si omogena. Adaugam cate un ou, pe rand, amestecand bine dupa fiecare pana cand se incorporeaza complet. La final inglobam cacaoa si faina amestecata cu praful de copt.
Trebuie sa obtinem un aluat potrivit de moale, omogen si nelipicios.
*Este important sa nu-l framantati excesiv deoarece nucile vor iesi tari si gumoase,nu fragede.
Acoperim aluatul cu folie alimentara si-l lasam la rece cel putin o ora.
Intre timp pregatim crema.
Punem la incalzit 300 ml de lapte iar 100 ml ii amestecam cu faina sau amidonul.
Intr-un vas punem galbenusurile, sarea, vanilia si zaharul. Amestecam foarte bine cu un tel pana cand se deschid la culoare,adaugand eventual cateva linguri de lapte .
Turnam faina diluata in lapte, apoi incoropram laptele cald. Punem crema pe foc si fierbem 3.4 minute de cand a adat un clocot (foc mic). Daca folositi amidon, este gata dupa primul clocot, amidonul fierbe instantaneu.
Stingem focul, adaugam untul si amestecam pentru a se omogeniza.
Ce facem cu nucile
Apoi incorporam nucile macinate si punem crema la rece.
E momentul sa coacem nucile. Din aluat formam bilute de 5 g pe care le coacem in jur de 1 minut. Este important sa nu le coacem prea mult deoarece cojile vor fi tari.
Cand am terminat de copt cojile,scoatem crema de la rece si umplem nucile.
N-a fost nevoie sa curat marginile deoarece au iesit fara, cantitatea de 5 g a fost perfecta. Dupa ce le-ati umplut, pudrati-le cu zahar praf.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII