Gătește Nuci umplute cu cremă caramel
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
60
Ingrediente
- Aluat pentru 120 coji de nuci(60 de nuci):
- 125 gr unt cu 82% grăsime
- 50 gr zahăr
- 2 ouă mari
- un vârf de linguriță cu sare
- 5 gr praf de copt
- 375-400 gr făină
- 1 linguriță cu pudră de scorțișoară
- 1 praf de sare
- Pentru crema caramel:
- 200 g zahăr
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 400 ml smântână pentru frișcă
- 500 g mascarpone
- 1 praf de sare
- 100 gr alune măcinate fin
Mod de preparare
Prepararea aluatului fraged pentru nuci umplute
Într-un bol încăpător punem untul moale cu zahărul, un praf de sare și scorțișoara. Amestecăm cu mixerul până când obținem o compoziție cremoasă și omogenă. Încorporăm pe rând, ouăle, omogenizând bine după fiecare. Apoi, adăugăm faină amestecată cu praful de copt și omogenizăm bine aluatul. Vom obține un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios.
Acoperim aluatul cu folie de prospețime și-l dăm la rece pentru cel puțin o oră.
După acest interval, rupem din aluat și formăm mici biluțe, cât să acopere cam 1/3 din orificiile formei de copt. Încălzim forma pe flacăra aragazului și coacem cojile de nuci până când se rumenesc frumos, atât la exterior cât și la interior.
Prepararea cremei caramel
Într-o crăticioară cu bază dublă, punem zahărul la caramelizat. Adăugăm și o lingură de apă, și lăsăm zahărul să se caramelizeze la foc mic. Amestecăm spre final de topire, pentru a nu se arde.
Adăugăm apoi untul și amestecăm cu un tel ,apoi adăugăm alunele măcinate fin și din nou amestecăm. Turnăm în fir subțire smântâna pentru frișcă și amestecăm continuu pentru omogenizare.
Fierbem crema caramel pentru 5-6 minute, până când devine mai consistentă. În timpul răcirii crema se va închega mai mult, deci nu vom exagera cu fierberea.
După răcire, adăugăm mascarponele pentru un plus de cremozitate și consistență.
Cu această cremă umplem cojile de nuci și le lipim câte două, formând astfel delicioasele nuci umplute cu cremă caramel.
Le depozităm în cutii de metal cu capac, sau cutii de carton închise.
Le putem păstra chiar și o săptămână.
Spor la preparat nuci umplute cu cremă caramel și poftă bună la savurat!
COMENTARII