Alte știri

(P) Degeaba practici sportul dacă nu știi să te alimentezi: uite ce trebuie să faci

Ai început să nu mai observi progrese chiar dacă faci sport zilnic? Răspunsul este foarte simplu, nu te alimentezi corect. Mâncarea pe care o consumi este foarte importantă, indiferent dacă tragi sau nu tare la sală. Alegerile alimentare pot influența performanța și refacerea musculară, nu cred că dorești să-ți irosești orele în sala de forță fără a aștepta anumite progrese – fă bine și consumă caloriile necesare zilnice! Degeaba practici sportul dacă nu știi să te alimentezi corect, spun specialiștii.

Cât de importantă este cu adevărat alimentația în performanța sportivă

Cu toții ne dorim un stil de viață cât mai sănătos, iar chiar dacă avem o pasiune pentru sala de sport, dacă alimentația este greșită, tot procesul acumulat se duce de râpă. Este ca și cum ai încerca să conduci o mașină cu rezervorul gol – indiferent cât de frumos și bun este automobilul, nu va funcționa niciodată. Așadar, ai grijă și fă-ți un plan alimentar zilnic și atinge-ți obiectivele propuse.

Nu este suficient doar să mâncăm caloriile necesare, trebuie să ne gândim și la ce conține acea mâncare pe care o consumăm. Pe lângă aceasta, mai sunt și grăsimile sănătoase, vitaminele și mineralele care joacă și ele un rol important în progresul tău. Nu poți zice că ți-ai acumulat toate caloriile într-o zi doar mâncând fast-food, nu funcționează chiar așa.

Ce să mănânci ca să fii mereu plin de energie

Dacă ai ajuns până aici, cu siguranță ești pe drumul cel bun. Mulți consideră că mâncatul sănătos este foarte plictisitor. Însă nu se gândesc la beneficiile acestuia. Nu doar că ne afectează în mod pozitiv sănătatea noastră fizică, dar se focusează și cea mentală. Se asigură că suntem mereu concentrați și fără dureri.

Atunci când îți consumi proteinele necesare zilnice, zise și „cărămizile” construcției musculare”, cu siguranță îți vei atinge obiectivele sportive. Să nu uităm nici de carbohidrații care furnizează combustibilul principal pentru a fi sigur că primești toată energia de care ai nevoie. Este important să alegi carbohidrați complecși, precum cereale, fructe și legume. Ai putea merge și pe grăsimile sănătoase precum avocado, nucile și semințele, combinându-le pe lângă cu orice ai dori.

De ce ai nevoie de niște accesorii de antrenament și un echipament potrivit

Nu uita niciodată de echipamentul sportiv. Niște accesorii de antrenament cu siguranță îți vor oferi un avantaj imens, precum centurile de ridicat greutăți sau chiar o bandă de rezistență. Totuși, optează și pentru o îmbrăcăminte respirabilă și încălțăminte de antrenament pentru a asigura confortul și siguranța dvs. Atunci când pleci la alergat, alege o pereche de pantofi potriviți care să ofere amortizare și susținere pentru picioare. Dacă alegi exercițiile fizice de forță, îmbrăcămintea care îți oferă libertatea de care ai nevoie pentru a te mișca o să-ți sară în ajutor cu siguranță!

Pentru mai multe echipamente sportive, vizitează Magazin online Sportano și atinge-ți obiectivele cât mai repede. Ai grijă la nutriție, iar în câteva luni vei observa schimbări asupra corpului tău și a modului de a gândi.

Mai multe legume într-un coș