Alte rețete

(P) Foietaj cu Gem de Fructe din Foile de Cremșnit Boromir

Foietajul cu gem este numai bun de preparat când nu timp să gătești deserturi complicate, dar vrei să te bucuri de un deliciu. Gustul bogat al gemului dulce-acrișor completează perfect foile crunchy de foietaj, astfel că răsfățul este de mare efect indiferent de ocazia pentru care îl servești.

Așadar astăzi ți-am pregătit două rețete cu gem de prune și afine pentru care ai nevoie de Foile de Cremșnit Boromir. Sunt simple, savuroase și foarte rapide! În 15 minute vei obține o minunăție de desert fără prea mult efort, întrucât îți sărim în ajutor cu aluatul de foietaj gata preparat.

Un pachet de foi de foietaj Boromir, asezat pe o masă alaturi de afine și gem de afine
Lasă la rumenit foietajul cu gem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, timp de 10 minute / Sursa FOTO boromirmarket.ro

Foietajul cu gem, versatil și gustos

Foietajul cu gem de fructe merge savurat oricând, atât la masa festivă cât și la cea de zi cu zi. Este de nelipsit de pe platourile pe care le pregătești de sărbători, la petreceri sau alte ocazii speciale.

Totuși este o alegere potrivită și pentru zilele de post sau pentru cei care țin o dietă vegană. Gemul bogat în arome, completat de foile crocante te vor cuceri întru totul. Ca să obții un gust desăvârșit nu trebuie decât să urmezi câțiva pași foarte simpli.

După ce ai ales gemul după cum îți place, nu mai trebuie decât să îl întinzi pe Foaia de Cremșnit Boromir și să rumenești foietajul cu gem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C. După doar 10 minute, preparatul tău va fi gata de împărțit cu cei dragi.

Înainte să îl servești cald sau rece, îți sugerăm să îl și tai în pătrățele. Poți unge foile cu ou înainte să întinzi gemul pe ele, în cazul în care vrei să iasă mai aromat. Rezultatul va fi oricum încântător.

Pentru rețetele noastre poți folosi și alte gemuri în funcție de preferințe. De la gemul de căpșuni, caise, pere, fructe de pădure, până la gemul de smochine sau cireșe negre cu aromă dulce-amăruie, ai de unde alege un sortiment pe gustul tău.

Dacă îndrăgești aromele exotice, poți prepara și un foietaj cu gem de mango și ananas. Ca să te bucuri de mai multe gusturi, te sfătuim să nu te limitezi la un singur gem și să încerci mai multe variante.

Bunătăți din Foile de Cremșnit Boromir

Pachetul de Foi de Cremșnit Boromir conține trei foi pentru care poți folosi topping-uri diferite. Nu trebuie decât să îți lași imaginația să zboare și te joci cu ce arome vrei.

Tot din Foile de Cremșnit, poți prepara și niște aperitive rapide tip pizza după rețetele de pe blogul Boromir. Găsești acolo și rețeta clasică de cremșnit cu cremă de vanilie, dar și alte rețete de delicii.

Comandă oricând Foile de Cremșnit de pe boromirmarket.ro, magazinul online plin cu produse de o calitate excelentă, special concepute pentru a-ți oferi cea mai bună experiență.

Când îți vine pofta de gătit deserturi deosebite, alege de acolo și foile de pandișpan, blaturile de tort sau pișcoturile crocante, ideale pentru tiramisu, cheesecake sau tort diplomat.

De acolo poți alege și produse gata preparate precum biscuiți cu cereale, diferite sortimente de covrigi ambalați, croissante și multe altele.

Foietaj cu gem de prune

Foietajul cu gem de prune iese mai gustos dacă îl aromatizezi cu scorțișoară, nucșoară sau cuișoare. Gustul intens al mirodeniilor se armonizează într-un mod fermecător cu prunele dulci, așa că nu ezita să presari deasupra și condimente dulci.

Adaugă și alune de pădure sau nuci zdrobite astfel încât să obții un contrast de texturi și mai plăcut.

La început, trebuie să așezi Foaia de Cremșnit Boromir pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Apoi să întinzi uniform un strat generos de gem de prune, peste care pui mirodenii și nuci zdrobite.

Lasă la rumenit foietajul cu gem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, timp de 10 minute. După ce l-ai scos din cuptor, taie-l în bucățele și savurează-l împreună cu familia și prietenii!

Foietaj cu gem de afine

Gemul de afine cu gust dulce, ușor acrișor, capătă și mai multă savoare când este completat de foietajul crocant și rumen.

Înainte de a te răsfață cu aromele acestui foietaj cu gem, prepară și o cremă catifelată de vanilie sau mascarpone pentru ca gustul să fie și mai bogat.

Cu gemul de afine se potrivește foarte bine și un sos de ciocolată neagră care va face preparatul complet irezistibil.

După ce așezi Foaia de Cremșnit pe o tavă, trebuie să distribui gemul de afine. Lași la rumenit foietajul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C. După 10 minute, îl poți scoate și felia.

Deși este bun de servit atât rece cât și cald, te sfătuim să îl mănânci cât încă este cald pentru a te bucura din plin de aromele foietajului proaspăt scos din cuptor. Poftă bună!

Aruncă o privire la celelalte bunătăți care te așteaptă pe boromirmarket.ro, și gătește cu mai mult spor alături de Boromir!