Deserturi de post

Pancakes de post cu dovleac plăcintar

Pentru porția de desert din primul weekend de post am poftit la celebrele clătite americane și ne-am gândit la o rețetă de pancakes de post cu dovleac plăcintar.

Pentru că, încă este plină piața cu dovleci plăcintari și cum noi îi adorăm, nu ezităm să îi includem în preparatele culinare. Preparăm din ei rețete de supe creme, mâncăruri scăzute, checuri și diferite prăjituri. Chiar și în aluaturi îi includem.

Găsiți pe blog o rețetă de gustoasă de supă cremă de dovleac.

Dar găsiți și diferite rețete de deserturi. Dintre acestea una mai specială este rețeta de prăjitură cu aluat turnat și dovleac.

Chiar și în aluaturi îl includem: vedeți rețeta de chifle cu dovleac în aluat.

Ne place mult atât gustul dovleacului, cât și culoarea și textura pe care o oferă preparatelor. În plus, este plin de beneficii asupra sănătății organismului, chiar și în stare procesată.

Ce mai conține rețeta de pancakes de post cu dovleac plăcintar

Pe lângă dovleacul plăcintar copt și făcut piure, în compoziția de pancakes mai adăugăm sirop de arțar și apă minerală. Bineînțeles, nu lipsește făina și nici bicarbonatul de sodiu. Clătitele americane cu dovleac se servesc glazurate cu miere și decorate cu fructe proaspete. Noi am optat pentru afine, dar și zmeura s-ar potrivi perfect.

Dacă și voi adorați dovleacul, găsiți pe blog o colecție de rețete cu dovleac de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pepagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pancakes de post cu dovleac plăcintar.

Pancakes de post cu dovleac plăcintar pe un platou de servire, glazurate cu miere și decorate cu a

Gătește Pancakes de post cu dovleac plăcintar

Timp de preparare

30

Nivel

ușor

Porții

12

Clătite americane cu dovleac plăcintar glazurate cu miere și decorate cu afine

Ingrediente

 • Pentru aluat de pancakes:
 • 500 gr piure de dovleac copt
 • 150 ml sirop de arțar
 • 150 ml apă minerală
 • 250 gr făină
 • 1 praf de sare
 • 1 linguriță cu praf de copt
 • 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
 • ulei pentru uns tigaia
 • Pentru servit:
 • miere
 • afine sau alte fructe

Mod de preparare

După ce coacem dovleacul la cuptor, cântărim miezul copt și răcit și în punem în recipientul unui blender. Adăugăm siropul de arțar, apa minerală și amestecăm bine totul până când obținem o pastă omogenă.

Trecem făina prin sită, amestecată cu sarea, praful de copt și bicarbonatul. Adăugăm acest amestec în compoziția de dovleac copt și din nou omogenizăm.

Lăsăm compoziția pentru pancakes de post cu dovleac plăcintar la odihnit 15 minute. Apoi, punem o tigaie încăpătoare la încins, unsă cu puțin ulei. Cu un polonic, luăm din compoziție și adăugăm în tigaie. Întindem frumos compoziția cu dosul polonicului să ia formă rotundă.

Lăsăm clătitele americane  să se rumenească frumos pe prima parte, apoi le întoarcem cu o paletă și le rumenim și pe a doua parte.

Transferăm delicioasele pancakes de post cu dovleac plăcintar pe un platou și le așezăm frumos una peste alta.

Le glazurăm cu miere și le servim cu poftă alături de cei dragi.

Să vă fie de folos!