Gătește Panzanella. Salată italiană de roșii cu pâine
Timp de preparare
20 min
Nivel
ușor
Porții
4
Ingrediente
- 500 gr roșii cherry
- 1 ceapă roșie
- oțet de vin roșu
- ulei de măsline
- sare și piper
- frunze de busuioc
- Pentru crutoane:
- 1 pâine ciabata, veche
- ulei de măsline
- 3 căței de usturoi
- oregano
- busuioc
- chimen măcinat
Mod de preparare
Mai întâi ne ocupăm de marinarea cepei în oțet de vin roșu. Curățăm ceapa, o tocăm rondele și o punem într-o caserolă cu capac. Adăugăm puțină sare și oțet de vin cât să o acoperim. Punem capacul la caserolă și o agităm bine să se amestece ceapa cu oțetul și sarea. O lăsăm așa 10-12 minute.
Între timp pregătim crutoanele de pâine. Tăiem pâinea în felii de 1,5 cm grosime, iar feliile în cuburi grosiere. Curățăm usturoiul și îl pisăm cu sare ca pentru mujdei. Apoi îl amestecăm cu ulei de măsline. Amestecăm cuburile de pâine cu pasta de usturoi și le așezăm într-o tavă, pe hârtie de copt. Presărăm peste ele oregano și busuioc, uscate și mărunțite și puțin chimen măcinat. Dăm tava la cuptor, la 200 de grade pentru 10-12 minute, sau până când crutoanele sunt bine uscate și frumos rumenite. Le lăsăm la răcit.
Când avem crutoanele răcite și ceapa marinată, pregătim salata Panzanella. Tăiem roșiile în jumătăți și le adăugăm într-o salatieră. Adăugăm rondelele de ceapă și preparăm un dressing din oțetul în care s-a marinat ceapa și ulei de măsline. Adăugăm sare și piper și turnăm dressingul peste roșiile cu ceapa din salatieră. Apoi adăugăm crutoanele, frunze proaspete de busuioc și putem savura delicioasa salată.
Spor și poftă bună!
COMENTARII