Aperitive

Păstăi de fasole pane. O gustare delicioasă

Rețeta acestor păstăi de fasole pane este cea a unui preparat simplu, crocant la exterior și fraged în interior, ideal ca gustare caldă, aperitiv sau garnitură. Această rețetă transformă banalele păstăi de fasole verde sau galbenă într-un deliciu auriu și apetisant, datorită învelișului crocant de pesmet și ou. Servite cu sosuri cremoase sau o simplă smântână, păstăile pane sunt surprinzător de gustoase și sățioase.

Ne plac păstăile de fasole, mai ales cele proaspete, de grădină, indiferent de tipul acestora. Sunt foarte versatile și pot fi incluse într-o mulțime de rețete culinare. Sunt ușor de folosit la aperitive, salate, supe și mâncăruri scăzute.

Una dintre cele mai apreciate rețete de pe blog este cea de fasole păstăi cu maioneză și usturoi. Este tare gustoasă rece, de la frigider, cu pâine prăjită și roșii proaspete.

O altă rețetă simplă și gustoasă este cea de păstăi de fasole în bacon, preparate la tigaie. Este o rețetă de gustare pe care o putem servi la orice oră din zi.

Despre rețeta de păstăi de fasole pane

În această rețetă, păstăile (numite și teci) de fasole se fierb mai întâi ușor, cât să devină fragede, dar nu moi. Apoi sunt trecute printr-un strat de făină, ou și pesmet și prăjite până devin aurii și crocante. Se procedează ca la rețetele clasice de preparate pane. Crusta le oferă o textură crocantă și un gust bogat. Iar interiorul rămâne vegetal, cu o aromă proaspătă.

Este o modalitate minunată de a valorifica păstăile în sezonul lor. În același timp este și un mod de a introduce mai ușor legumele în alimentația celor mai mofturoși.

Și tot din categoria preparatelor cu păstăi îți mai recomandăm și rețeta de pastă de fasole verde, cu maioneză și usturoi. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și peșii necesari pentru prepararea rețetei de păstăi de fasole pane.

Păstăi de fasole pane cu sos

Gătește Păstăi de fasole pane. O gustare delicioasă

Timp de preparare

25 min

Nivel

ușor

Porții

4

Fasole verde pane pe o farfurie

Ingrediente

  • 500 g păstăi de fasole (verzi sau galbene, late sau subțiri)
  • 2 ouă
  • 100 g făină
  • 100 g pesmet
  • Sare, piper – după gust
  • 1 linguriță usturoi pudră (opțional)
  • Ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

Primul pas constă în pregătirea păstăilor.

Spală păstăile și rupe capetele. Dacă sunt prea lungi, le poți tăia în două. Fierbe-le în apă cu sare timp de 7–8 minute, până devin fragede dar încă ferme. Scurge-le și lasă-le să se răcească complet pe un prosop de bucătărie.

Urmează pregătirea pentru pane.

Pune făina într-o farfurie, ouăle bătute cu un praf de sare și piper într-o alta, și pesmetul într-o a treia. Pentru un plus de aromă, amestecă în pesmet usturoi pudră sau ierburi uscate (oregano, pătrunjel).

Ia câte o păstaie (sau câte 2-3 odată) și trece-o prin făină, apoi prin ou, apoi prin pesmet. Pentru o crustă mai groasă, repetă ou și pesmet.

Prăjește păstăile în baie de ulei încins până devin aurii și crocante (cca 2-3 minute).

Scoate-le pe șervet absorbant.

Sugestii de servire și variante pentru păstăi de fasole pane

Se pot servi ca aperitiv cald cu un sos de usturoi, smântână, iaurt cu mentă sau sos de brânză.

Pot fi garnitură lângă un fel principal, cum ar fi un șnițel sau o friptură la grătar.

Sunt excelente și ca gustare la picnic sau într-un platou de tip finger food.

Dacă le dorești de post înlocuiește oul cu o pastă din făină + apă minerală sau lapte vegetal și folosește pesmet simplu.

Dacă vrei să le prepari la cuptor, în loc de prăjit, pune păstăile pane pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropește-le cu puțin ulei și coace-le 20–25 minute la 200°C.

Spor și poftă bună!