Gătește Păstăi de fasole pane. O gustare delicioasă
Timp de preparare
25 min
Nivel
ușor
Porții
4

Ingrediente
- 500 g păstăi de fasole (verzi sau galbene, late sau subțiri)
- 2 ouă
- 100 g făină
- 100 g pesmet
- Sare, piper – după gust
- 1 linguriță usturoi pudră (opțional)
- Ulei pentru prăjit.
Mod de preparare
Primul pas constă în pregătirea păstăilor.
Spală păstăile și rupe capetele. Dacă sunt prea lungi, le poți tăia în două. Fierbe-le în apă cu sare timp de 7–8 minute, până devin fragede dar încă ferme. Scurge-le și lasă-le să se răcească complet pe un prosop de bucătărie.
Urmează pregătirea pentru pane.
Pune făina într-o farfurie, ouăle bătute cu un praf de sare și piper într-o alta, și pesmetul într-o a treia. Pentru un plus de aromă, amestecă în pesmet usturoi pudră sau ierburi uscate (oregano, pătrunjel).
Ia câte o păstaie (sau câte 2-3 odată) și trece-o prin făină, apoi prin ou, apoi prin pesmet. Pentru o crustă mai groasă, repetă ou și pesmet.
Prăjește păstăile în baie de ulei încins până devin aurii și crocante (cca 2-3 minute).
Scoate-le pe șervet absorbant.
Sugestii de servire și variante pentru păstăi de fasole pane
Se pot servi ca aperitiv cald cu un sos de usturoi, smântână, iaurt cu mentă sau sos de brânză.
Pot fi garnitură lângă un fel principal, cum ar fi un șnițel sau o friptură la grătar.
Sunt excelente și ca gustare la picnic sau într-un platou de tip finger food.
Dacă le dorești de post înlocuiește oul cu o pastă din făină + apă minerală sau lapte vegetal și folosește pesmet simplu.
Dacă vrei să le prepari la cuptor, în loc de prăjit, pune păstăile pane pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropește-le cu puțin ulei și coace-le 20–25 minute la 200°C.
Spor și poftă bună!
COMENTARII