Aperitive

Păstăi de fasole în bacon, preparate la tigaie

Pentru că deja au apărut pe piață sau în grădină păstăile de fasole, vă propun o rețetă simplă, dar gustoasă de păstăi de fasole în bacon, preparate la tigaie. Este o rețetă de gustare pe care o putem servi la orice oră din zi.

Păstăile înfășurate în bacon sunt gustoase atât calde cât și reci. Sunt perfecte și pentru pauza de masă de la serviciu.

Ne plac păstăile de fasole pentru că le putem prepara în diferite moduri. Sunt gustoase și ne oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Cel mai des preparăm rețeta de păstăi de fasole verde cu usturoi. Este prima rețetă la care ne gândim de cum apar primele păstăi pe piață. O preparăm și simplă, dar și ca garnitură la diferite fripturi.

Iar una dintre cele mai îndrăgite rețete din bucătăria noastră este cea de fasole păstăi cu maioneză și usturoi, dar și cu mult mărar verde. Toate rețetele se pot prepara și cu păstăi de fasole de la congelator sau de la borcan, în sezonul rece.

Cum preparăm rețeta de păstăi de fasole în bacon

Pentru rețeta de azi, optăm pentru a fierbe mai întâi păstăile în apă cu sare, pentru 7-8 minute. Apoi le vom prepara la tigaie înfășurate în bacon. Dacă păstăile sunt foarte crude sau dacă dorim să rămână mai crocante după preparare, omitem pasul de fierbere. Le putem prepara direct la tigaie.

Putem opta și pentru prepararea păstăilor la cuptor – vedeți aici rețeta.

Dacă mai doriți și alte preparate cu păstăi de fasole, găsiți pe blog o colecție de rețete din toate categoriile.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de păstăi de fasole în bacon.

Șase grupuri de păstăi de fasole în bacon pe o farfurie

Gătește Păstăi de fasole în bacon, preparate la tigaie

Timp de preparare

20 min

Nivel

ușor

Porții

14

Șase grupuri de păstăi de fasole în bacon pe o farfurie, alături de furculiță și cuțit

Ingrediente

  • 1 kg păstăi verzi
  • apă + sare
  • 200 gr bacon feliat
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 crenguță de rozmarin
  • 2-3 căței de usturoi.

Mod de preparare

Mai întâi vom spăla păstăile de fasole, le scurgem și le îndepărtăm capetele.

Apoi punem o oală cu 2 litri de apă la fiert și adăugăm o linguriță de sare. Când apa începe să fiarbă adăugăm păstăile de fasole. Le lăsăm să fiarbă 7-8 minute, apoi le scurgem și le trecem prin apă rece, pentru a opri procesul termic.

Lăsăm păstăile de fasole să se scurgă bine de apă înainte de a le înfășura în bacon. Le putem tampona cu prosoape de hârtie pentru a ne asigura că nu mai sunt umede.

Apoi grupăm câte 8-10 păstăi și le înfășurăm în câte o felie subțire de bacon.

Punem uleiul la încins într-o tigaie mai încăpătoare. Adăugăm cățeii de usturoi curățați și striviți și îi amestecăm prin ulei timp de 1 minut. Îi îndepărtăm și adăugăm pachetele de păstăi de fasole în bacon. Adăugăm și o crenguță de rozmarin.

Le prăjim în ulei întorcându-le de pe o parte pe cealaltă pentru a se rumeni uniform. Apoi le scoatem pe prosoape de hârtie pentru a mai elimina din ulei. Le transferăm pe platouri și le putem servi calde, alături de alte preparate sau simple.

Cele rămase se pot reîncălzi, dar sunt delicioase și reci.

Spor și poftă bună!