Salate

Fasole păstăi cu maioneză și usturoi

Una dintre cele mai îndrăgite rețete de sezon, din bucătăria noastră este Rețeta de Fasole păstăi cu maioneză și usturoi, dar și cu mult mărar verde.

Ne bucurăm de vară și de legumele de sezon precum păstăile de fasole, dovleceii, mazărea, pe care le includem în preparatele noastre zilnice.

Sunt atât de gustoase și se prepară rapid, atunci când sunt proaspete!

Și în plus, le putem găti în diverse moduri, de la salate, la supe, sau mâncăruri scăzute.

Păstăile de fasole sunt printre preferatele noastre, vara, mai ales că le găsim în diverse sortimente.

Pentru această rețetă am ales păstăile de fasole grasă și tare mult ne-a plăcut gustul lor.

Rețeta de Fasole păstăi cu maioneză și usturoi este clasică, se prepară simplu și rapid.

Este tare gustoasă rece, de la frigider, cu pâine prăjită și roșii proaspete.

Noi o mai servim și cu brânză sărată, ne place mult combinația.

Din categoria rețetelor cu fasole verde vă mai recomand și:

 

* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook 

* De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel

Iar pe grup veți putea încarca rețetele voastre cu preparate inspirate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Gătește Fasole păstăi cu maioneză și usturoi

Timp de preparare

15 minute

Nivel

ușor

Porții

8

Fasole păstăi cu maioneză și usturoi

Ingrediente

  • 1 kg de fasole grasă, păstăi
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 legătură de mărar verde
  • sare și piper
  • Pentru maioneză:
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 linguriță de muștar
  • 300 ml ulei
  • 1 lingură apă minerală
  • sare și zeamă de lămâie, după gust

Mod de preparare

Punem o oală cu apă la fiert și adăugăm 1/2 linguriță de sare, când începe să fiarbă.

Îndepărtăm capetele de la păstăile de fasole, apoi le spălăm bine în apă rece. Le rupem în jumătăți și le adăugăm în apa care fierbe.Le lăsăm să fiarbă doar până se pătrund ușor, ideea este să nu se strivească, ci să rămână mai crocante.

Apoi, punem păstăile de fasole, fierte, într-o sită și le lăsăm la scurs.

Pentru maioneza cu usturoi, amestecăm, într-un bol, gălbenușul cu muștarul, un cățel de usturoi răzuit și un praf de sare.

Turnăm, treptat, uleiul și mixăm ingredientele până obținem o pastă consistentă și stabilă.

Spre final, mai adăugăm 1-2 căței de usturoi răzuiți, zeamă de lămâie, după gust și apa minerală, pentru cremozitate.

Adăugând apă minerală mai diminuăm din gustul de ulei, dar conferim și cremozitate maionezei.

Când păstăile de fasole s-au răcit, le tocăm mai mărunt. Spălăm și tocăm și mărarul verde.

Amestecăm toate aceste ingrediente și dăm salata la rece, cel puțin 30 de minute, înainte de a o servi.

Spor și poftă bună!

Vedeți mai jos Rețeta Fasole păstăi cu maioneză și usturoi în imagini: