Gătește Paste cu pui și sos Alfredo. Fettucine Chicken Alfredo
Timp de preparare
30 min
Porții
8
Ingrediente
- 250 gr paste fettuccine
- 500 gr piept de pui dezosat și fără piele
- 50 gr unt cu 82% grăsime
- 2-3 căței de usturoi
- 250 ml smantana pentru gatit cu 32% grăsime
- 100 gr parmezan răzuit
- frunze de busuioc și pătrunjel verde
- sare și piper, proaspăt măcinate
Mod de preparare
Mai întâi ne ocupăm de pieptul de pui pe care îl porționăm în bucăți mici și îl condimentăm cu sare și piper. Punem o tigaie antiaderentă la încins, fără adaos de grăsime. Rumenim în ea bucățile de carne pe toate părțile, până se sigilează bine. Le transferăm în alt vas, le acoperim și le păstrăm la cald.
Acum putem pune pastele la fiert în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
În timp ce fierb pastele ne ocupăm și de sosul Alfredo. Punem untul în tigaie, la topit și adăugăm cățeii de usturoi curățați și striviți. îi amestecăm în untul topit pentru câteva secunde, atât cât să-și degaje aroma, apoi îi îndepărtăm. Adăugăm smântâna de gătit și amestecăm intens. Lăsăm sosul de smântână să atingă punctul de fierbere, apoi adăugăm parmezanul răzuit. Amestecăm până când acesta se topește, apoi adăugăm carnea de pui. Mai râșnim puțin piper și sare dacă neceistă, stingem focul și acoperim vasul până când se fierb și pastele.
Scurgem pastele fierte și le adăugăm în sosul Alftredo. Le amestecăm ușor să se scalde bine în sos.
Garnisim delicioasele paste cu pui și sos Alfredo cu pătrunjel verde și frunze de busuioc și le servim cu poftă, alături de cei dragi.
COMENTARII