Paste / Orez

Paste cu pui și sos Alfredo. Fettucine Chicken Alfredo

Pentru un prânz rapid, sau cină, azi optăm pentru rețeta de paste cu pui și sos Alfredo, cunoscută sub denumirea de Fettucine Chicken Alfredo.

Ce poate fi mai simplu și rapid pentru atunci când nu avem timp de stat în bucătărie decât o rețetă de paste? Rețetele de paste sunt alegerea perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei. Avantajul acestora este acela că pastele pot fi combinate cu foarte multe ingrediente.

Fiecare poate adapta rețetele după propriile gusturi, folosind doar ingredientele preferate.

Una dintre cele mai simple rețete de paste pe care v-o recomand, de pe blog este rețeta de spaghete cu roșii și busuioc. Pe cât de simplă este, pe atât de gustoasă.

Iar una dintre rețetele preferate de întreaga familie este rețeta de spaetzle cu pui și sos de ciuperci. Un alt avantaj al pastelor este acela că pot fi combinate cu orice tip de sos.  Iar noi profităm din plin de acest avantaj pentru a diversifica rețetele de paste.

Rețetă de paste cu pui și sos Alfredo. Fettucine Chicken Alfredo

Rețeta de față face paste din bucătăria italiană și în modul clasic se prepară cu paste fettucine, scăldate într-un delicios sos de unt cu parmezan.  Rețeta a fost inventată de italianul Alfredo di Leilo în 1941 la restaurantul său din Roma „Alfredo ala Scrofa”. Ulterior, rețeta a fost preluată de bucătăria americană unde este mult mai apreciată și mai des preparată. Americanii au adaptat rețeta și au introdus în sos și smântâna.

Dacă nu ați încercat, încă rețeta, nu mai ezitați, este tare gustoasă, cremoasă și consistentă.

Iar dacă sunteți în căutarea unor rețete diverse de paste, găsiți pe blog o colecție de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de paste cu pui și sos Alfredo. Fettucine Chicken Alfredo.

Paste cu pui și sos Alfredo, în tigaia antiaderentă

Gătește Paste cu pui și sos Alfredo. Fettucine Chicken Alfredo

Timp de preparare

30 min

Porții

8

Fettucine Chicken Alfredo, gata de servit

Ingrediente

  • 250 gr paste fettuccine
  • 500 gr piept de pui dezosat și fără piele
  • 50 gr unt cu 82% grăsime
  • 2-3 căței de usturoi
  • 250 ml smantana pentru gatit cu 32% grăsime
  • 100 gr parmezan răzuit
  • frunze de busuioc și pătrunjel verde
  • sare și piper, proaspăt măcinate

Mod de preparare

Mai întâi ne ocupăm de pieptul de pui pe care îl porționăm în bucăți mici și îl condimentăm cu sare și piper. Punem o tigaie antiaderentă la încins, fără adaos de grăsime. Rumenim în ea bucățile de carne pe toate părțile, până se sigilează bine. Le transferăm în alt vas, le acoperim și le păstrăm la cald.

Acum putem pune pastele la fiert în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

În timp ce fierb pastele ne ocupăm și de sosul Alfredo. Punem untul în tigaie, la topit și adăugăm cățeii de usturoi curățați și striviți. îi amestecăm în untul topit pentru câteva secunde, atât cât să-și degaje aroma, apoi îi îndepărtăm. Adăugăm smântâna de gătit și amestecăm intens. Lăsăm sosul de smântână să atingă punctul de fierbere, apoi adăugăm parmezanul răzuit. Amestecăm până când acesta se topește, apoi adăugăm carnea de pui. Mai râșnim puțin piper și sare dacă neceistă, stingem focul și acoperim vasul până când se fierb și pastele.

Scurgem pastele fierte și le adăugăm în sosul Alftredo. Le amestecăm ușor să se scalde bine în sos.

Garnisim delicioasele paste cu pui și sos Alfredo cu pătrunjel verde și frunze de busuioc și le servim cu poftă, alături de cei dragi.