Dulciuri
Paste cu ricotta la cuptor
Daca tot e vreme de incins cuptorul m-am gandit sa fac Paste cu ricotta la cuptor, un desert de care imi era foarte dor, in amintirea „macaroanelor cu branza” pe care mama ni le facea in copilarie si erau asa de bune.
Am pus macaroanele intre ghilimele pentru ca indiferent de tipul de paste pe care il folosea, tot macaroane cu branza se numea desertul si erau minunate de fiecare data, cu branzica aceea buna de la tara!
Ingrediente:
- 300 g paste (am folosit fusilli)
- 450 g ricotta(sau branza de care va place)
- 150 g smantana
- 100 g zahar
- 3 oua
- 170 ml lapte
- 70 g unt
- 1 pliculet de zahar vanilat Bourbon
Mod de preparare pentru reteta de paste cu ricotta la cuptor:
Punem pastele la fiert in apa cu sare timp de 10 minute. Intre timp amestecam intr-un bol ricotta, zaharul, smantana, zaharul vanilat, ouale si omogenizam.
Scurgem pastele si le amestecam cu compozitia din bol. Untul il impartim in jumatate, ungem o tava (22×30) si distribuim cubulete de unt din prima jumatate, turnam compozitia de paste cu ricotta, impartim resul de unt pe toata suprafata si terminam cu laptele pe care il turnam si pe el deasupra.
Coacem in jur de 30-35 de minute la 180°C pana se rumeneste deasupra.
Servim pastele cu ricotta la cuptor calde dar sunt la fel de bune si reci pudrate cu zahar praf.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII