Aluaturi sărate

Pateuri cu ciuperci și ardei

Pentru gustări delicioase, servite în pauza de masă de la birou, dar și pentru un platou cu aperitive, sunt chiar potrivite aceste pateuri cu ciuperci și ardei. Sunt ușor de preparat și nu necesită ingrediente multe.

Putem apela la aluatul foietaj din comerț, pentru a ne ușura munca, sau îl putem prepara din timp, acasă.

Vedeți aici și rețeta pentru aluat foietaj preparat în casă. Acest aluat se poate folosi atât la preparate dulci cât și la cele sărate.

Ne plac foarte mult preparatele de acest gen și le încercăm în diferite combinații. Preparăm cornuri umplute, rulade, checuri aperitv și multe altele. Toate ies delicioase și au un succes garantat.

Mai vedeți aici și o rețetă de ruladă împletită cu șuncă și spanac. Combinația ingredientelor din umplutura ruladei este foarte gustoasă, dar și consistentă. 2-3 felii de ruladă servite în pauza de masă de la muncă îți asigură sățietate pe o perioadă destul de lungă.

Cum se prepară rețeta de pateuri cu ciuperci și ardei

Pentru rețeta de față, presupunând că avem deja aluatul preparat, nu ne rămâne decât să pregătim ciupercile la tigaie cu usturoi și ardei. Apoi decupăm aluatul pentru a forma pateurile și adăugăm umplutura de ciuperci. Pentru consistența acesteia adăugăm și puțină mozzarella răzuită. Aceasta se va topi în timpul coacerii pateurilor și va uni frumos ingredientele între ele.

Nu este greu de preparat o astfel de rețetă, doar necesită puțin timp și răbdare modelarea pateurilor.

Mai găsiți astfel de rețete pe blog de unde vă puteți inspira pentru gustările zilnice, sau pentru platourile cu aperitive festive.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pateuri cu ciuperci și ardei.

Două pateuri cu ciuperci și ardei pe un platou alb așezat pe un ștergar bleu, un pateu secționat pe jumătate. alături de o sosieră cu sos de iaurt

Gătește Pateuri cu ciuperci și ardei

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

12-15

Două pateuri cu ciuperci și ardei pe un platou alb așezat pe un ștergar bleu, un pateu secționat pe jumătate. alături de o sosieră cu sos de iaurt

Ingrediente

  • 800 gr aluat foietaj
  • 250 gr ciuperci champignon
  • 1-2 ardei roșii( ardei gras sau capia)
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare și piper
  • 200 gr de mozzarella răzuită
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • câteva frunze de busuioc verde
  • 1 ou pentru uns pateurile

 

Mod de preparare

Începem cu pregătirea ciupercilor, timp în care lăsăm aluatul la decongelat. Curățăm ciupercile de impurități, le ștergem bine cu un ștergar umezit, apoi le tocăm în bucăți mai mici. Curățăm usturoiul și îl tocăm rondele, iar ardeii îi tocăm în cuburi mici.

Punem uleiul într-o tigaie la încins și adăugăm ciupercile împreună cu usturoiul. Le lăsăm să se prepare până când se evaporă tot lichidul pe care acestea îl lasă în tigaie. Apoi adăugăm ardeii tocați și îi călim și pe aceștia pentru 4-5 minute. Presărăm sare și piper, pătrunjel verde și busuioc verde și lăsăm ingredientele să se răcească.

Apoi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pentru a forma delicioasele pateuri cu ciuperci și ardei întindem aluatul pe masa de lucru și decupăm din el rondele, pătrate sau dreptunghiuri.

Punem câte o lingură din amestecul de ciuperci cu ardei peste jumătate din decupajele de aluat. Presărăm mozzarella răzuită și le acoperim cu celelalte decupaje. Ungem marginile aluatului, pe interior, cu puțină apă rece, apoi le presăm pentru a se lipi.

Transferăm pateurile astfel formate în tava tapetată cu hârtie de copt. Le ungem cu ou bătut și punem tava în cuptor. Coacem pateurile cu ciuperci și ardei pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius.

Sunt delicioase și calde, dar și reci. Sunt delicioase servite cu diferite sosuri, sau cu legume proaspete.