Gătește Penne cu roșii cherry și cașcaval
Timp de preparare
20 min
Nivel
ușor
Porții
6
Ingrediente
- 400 gr paste penne
- apă și sare pentru fiert pastele
- 2 crenguțe de roșii cherry
- 3-4 căței de usturoi
- câteva frunze de busuioc
- 2 linguri cu ulei de măsline
- sare și piper
- 150-200 gr cașcaval.
Mod de preparare
Mai întâi vom pune pastele la fiert în apă cu multă sare, așa cum sunt instrucțiunile de pe ambalaj.
În același timp, punem crenguțele de roșii cherry într-o tigaie. Adăugăm frunze de busuioc și grăunți de usturoi necurățați, dar ușor striviți. Stropim totul cu ulei de măsline, așezăm un capac pe tigaie și o punem pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. Lăsăm roșiile să se prepare sub capac și să se infuzeze cu arome de usturoi și de busuioc, agitând din când în când tigaia.
După ce sunt pătrunse, luăm câteva roșii și le pasăm împreună cu usturoiul copt și frunzele de busuioc.
Când scurgem pastele penne, le amestecăm cu acest sos de roșii coapte. Apoi adăugăm crenguțele cu roșii și bucăți de cașcaval.
Decorăm cu frunze de busuioc sau cu crenguțe de cimbru și putem servi delicioasele penne cu roșii cherry și cașcaval, atât calde, cât și reci.
Spor și poftă bună.
COMENTARII