Gătește Pere gratinate cu brânzeturi, miere și nuci
Timp de preparare
20 min
Nivel
ușor
Porții
4
Ingrediente
- 2 pere bine coapte, dar ferme
- 80 g brânză cu mucegai albastru (ex. Gorgonzola, Roquefort sau Stilton) sau brânză de capră maturată
- 30 g nuci prăjite ușor și tocate grosier
- 2 linguri miere (ideal o miere florală, cum ar fi cea de salcâm)
- 1 linguriță unt (pentru uns tava)
- crenguțe de rozmarin
- piper proaspăt măcinat, după gust.
Mod de preparare
Înainte de a pregăti perele preîncălzește cuptorul la 180°C.
Apoi taie perele în jumătăți și scoate cotorul cu o linguriță sau un cuțit mic.
Dacă vrei, poți scobi ușor mijlocul fiecărei jumătăți pentru a face mai mult loc pentru brânză.
Așază perele într-o tavă tapetată cu unt.
Pune câte o bucățică de brânză în fiecare jumătate de pară, umplând scobitura formată, dar presară mici bucăți de brânză pe toată suprafața perelor. Apoi presară nucile tocate peste brânză.
Stropește fiecare jumătate de pară cu miere și adaugă un praf de piper proaspăt măcinat. Dacă îți place aroma ierburilor, presară puțin cimbru deasupra.
Introdu tava în cuptor și coace perele timp de 15-20 de minute, până când se înmoaie ușor și brânza devine cremoasă.
Pentru un efect gratinat mai intens, poți porni grill-ul în ultimele 2-3 minute.
Lasă delicioasele pere gratinate cu brânzeturi, miere și nuci să se răcorească ușor, apoi servește-le calde, cu un fir subțire de miere suplimentară deasupra.
Le poți acompania cu felii de baghetă prăjită sau chiar cu un vin alb sec, precum un Sauvignon Blanc sau un Chardonnay maturat.
Spor și poftă bună!
COMENTARII