Pâine / Pizza

Pizza cu vinete și mozzarella

Ce poate fi mai bun ca gustare atunci când familia se adună în jurul mesei decât o pizza de casă simplă și ușor de preparat? Rețeta de pizza cu vinete și mozzarella este una dintre variantele simple și ușoare, cu ingrediente puține.

Aluatul de pizza este preparat după rețeta clasică a lui Jamie Oliver, rețetă pe care o considerăm perfectă. De-a lungul timpului am experimentat mai multe rețete de aluat, însă aceasta este cea care ne-a cucerit.

Însă, când timpul nu ne permite să așteptăm dospirea aluatului, apelăm la varianta de pizza rapidă cu blat din felii de pâine. Iese perfectă și se prepară într-un timp foarte scurt.

Și pentru că avem în bucătărie și un aparat de vafe, din când în când mai preparăm și rețete de pizza vaffles. Sunt delicioase și de mare efect. Pot fi savurate calde, glazurate cu ketchup, dar și reci, luate la pachet.

Rețetă de pizza cu vinete și mozzarella

Pentru rețeta de față ne-am gândit să folosim vinete că tot este sezonul lor și sunt tare gustoase. Vinetele se pot prepara la grill, sau se pot trage la tigaie în puțin ulei. Dacă optați pentru varianta la tigaie, puneți în ulei și 1-2 căței de usturoi, striviți, pentru un plus de aromă.

Ceapa roșie va da gust delicios pizzei, dar și un aspect plăcut. Iar dacă nu aveți un sos de roșii preparat special pentru pizza, puteți opta pentru un ketchup clasic, sau un sos clasic de roșii și presărați condimentele preferate.

Găsiți pe blog mai multe rețete de pizza în secțiunea ”Pâine/Pizza”, de unde vă puteți inspira

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Foto credit

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pizza cu vinete și mozzarella.

Pizza cu vinete, mozzarella, ceapă roșie și rucola, pe o farfurie albă

Gătește Pizza cu vinete și mozzarella

Timp de preparare

20 min

Nivel

ușor

Porții

2

Pizza cu vinete, mozzarella, ceapă roșie și rucola, pe o farfurie albă

Ingrediente

  • Pentru aluat de pizza:
  • 400 gr făină
  • 100 gr griș
  • 1/2 lingură sare de mare
  • 7 gr drojdie uscată, sau 20 gr drojdie proaspătă
  • 1/2 lingură de zahăr
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 325 ml apă călduță
  • Pentru topping:
  • 1 vânătă potrivită
  • 300 gr mozzarella
  • 1 ceapă roșie
  • 2 roșii mari, proaspete
  • 150 gr sos de roșii pentru pizza
  • frunze de rucola pentru decor

Mod de preparare

Începem cu prepararea aluatului de pizza, care necesită puțin timp de dospire.  Amestecăm drojdia cu zahărul într-un bol, până se lichefiază și adăugăm puțină apă călduță. Lăsăm compoziția obținută să se odihnească pentru 10 minute. Vom ști că drojdia este activată atunci când se formează bule de aer la suprafață.

Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu grișul și sarea. La mijlocul amestecului creăm o adâncitură și punem acolo maiaua activată. Începem să picurăm uleiul în timp ce amestecăm maiaua cu făina din vas. Frământăm un aluat omogen, mai întâi în vas, apoi pe masa presărată cu făină. Îl punem înapoi în vas, îl acoperim cu un ștergar umezit cu apă fierbinte și îl lăsăm dospit până își dublează volumul.

Aluatul va fi suficient pentru 2 pizza cu diametrul de 34-35 cm.

În timp ce se dospește aluatul, pregătim ingredientele pentru topping. Spălăm vânăta și o feliem în rondele de 5-6 mm grosime. Așezăm rondelele de vânătă pe un platou întins și presărăm sare peste ele. le lăsăm așa 7-8 minute să elimine din lichid, apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante. le întoarcem pe partea cealaltă și repetăm procedeul.

Apoi, rumenim feliile de vinete pe ambele părți, pe un grill încins. Feliem și mozzarella în rondele la fel și roșiile și ceapa roșie, curățată, tot în rondele.

Când aluatul este dublat ca volum îl împărțim în două părți egale. Pornim cuptorul la 200 de grade Celsius.

Întindem prima parte de aluat pe masa presărată cu făină, într-o foaie circulară, cu marginile ușor mai groase. Apoi o transferăm în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Ungem foaia de aluat pentru pizza din belșug cu sos de roșii și așezăm peste ea felii de vânătă, de roșii, de mozzarella și rondele de ceapă roșie.

Coacem pizza cu vinete și mozzarella pentru 20 de minute la 200 de grade.

O savurăm simplă, sau cu adaos de ketchup. Este delicioasă decorată cu frunze proaspete de rucola.

Spor la preparat și poftă bună la savurat!