Mod de preparare
Pregătim brânzeturile
Sfărâmăm brânzeturile sărate cu furculița și adăugăm peste ele brânza proaspătă de vaci, crema de brânză Philadelphia și smântâna.
Omogenizăm compoziția și încorporăm în ea trei ouă.
Se pot adăuga și diverse verdețuri, dacă vă plac: mărar, busuioc.
Cum asamblăm plăcinta cu brânză sărată să iasă încrețită.
Desfacem foile de aluat pe un plan de lucru.
Luăm o foaie de aluat și o ungem cu ulei, folosind o pensulă.
Așezăm a doua foaie peste ea. O ungem și pe aceasta cu ulei, apoi așezăm a treia foaie și o lăsăm neunsă.
Întindem 1/3 din compoziția de brânză în straturi mai neuniforme, peste jumătate din suprafața pachetului de 3 foi.
Partea de foi rămasă liberă o aducem peste partea unsă cu compoziția de brânză. Apoi împachetăm totul sub formă de evantai sau de acordeon.
Așezăm evantaiul într-o tavă unsă cu ulei( a se urmări și pozele!) Procedăm în același mod și cu restul foilor de plăcintă și restul compoziției de brânză. Obținem 4 evantaie pe care le așezăm unul lângă altul în tavă.
Coacem plăcinta încrețită în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 30 de minute, sau până când foile de deasupra sunt bine rumenite la suprafață.
Amestecăm cele 3 ouă rămase, cu un praf de sare și laptele.
Scoatem tava din cuptor și înțepăm plăcinta cu o furculiță din loc în loc.
Turnăm deasupra compoziția de ouă cu lapte. Dăm din nou plăcinta la cuptor pentru 30 de minute, sau până când compoziția este absorbită de plăcintă și suprafața acesteia este frumos rumenită.
O lăsăm sp se tempereze, apoi o porționăm și o servim, fie caldă, fie rece, după preferințe.
COMENTARII