Plăcintă încrețită cu brânză sărată

Plăcintă încrețită cu brânză sărată

60 min

mediu

30 portii

Este tare bună această Plăcintă încrețită cu brânză sărată, mai ales servită rece, de la frigider, alături de un iaurt bun, sau de legume proaspete!

Cu foi de plăcintă, unse cu ulei, sau unt, un amestec de brânzeturi, ouă și lapte, realizăm o plăcintă aperitiv gustoasă și sățioasă, ce poate fi servită la mic dejun, sau cină, dar poate fi luată și la pachet.

Dacă timpul ne permite, este mai sănătos să pregătim și foile de plăcintă în casă. Vedeți  REȚETA AICI!

Vedeți și Rețeta Plăcintă cu iaurt și urdă!

Rețeta Plăcintă încrețită cu brânză sărată - Ingrediente

  • 1 pachet foi de plăcintă( 12 foi)
  • 250 gr brânză proaspătă, de vaci
  • 250 gr brânză telemea, sărată
  • 200 gr brânză de burduf
  • 200 gr cremă de brânză philadelphia
  • 2 linguri smântână fermentată
  • 6 ouă,  mari
  • 1 l lapte
  • sare, după gust
  • 150 ml ulei

Rețeta Plăcintă încrețită cu brânză sărată - Mod de preparare

Pregătim brânzeturile

Sfărâmăm brânzeturile sărate cu furculița și adăugăm peste ele brânza proaspătă de vaci, crema de brânză Philadelphia și smântâna.
Omogenizăm compoziția și încorporăm în ea  trei ouă.
Se pot adăuga și diverse verdețuri, dacă vă plac: mărar, busuioc.

Cum asamblăm plăcinta cu brânză sărată să iasă încrețită.

Desfacem foile de aluat pe un plan de lucru.
Luăm o foaie de aluat și o ungem cu ulei, folosind o pensulă.
Așezăm a doua foaie peste ea. O ungem și pe aceasta cu ulei, apoi așezăm a treia foaie și o lăsăm neunsă.
Întindem 1/3 din compoziția de brânză în straturi mai neuniforme, peste jumătate din suprafața pachetului de 3 foi.
Partea de foi rămasă liberă o aducem peste partea unsă cu compoziția de brânză. Apoi împachetăm totul sub formă de evantai sau de acordeon.
Așezăm evantaiul într-o tavă unsă cu ulei( a se urmări și pozele!)  Procedăm în același mod și cu restul foilor de plăcintă și restul compoziției de brânză. Obținem 4 evantaie pe care le așezăm unul lângă altul în tavă.
Coacem plăcinta încrețită în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 30 de minute, sau până când foile de deasupra sunt bine rumenite la suprafață.
Amestecăm cele 3 ouă rămase, cu un praf de sare și laptele.
Scoatem tava din cuptor și înțepăm plăcinta cu o furculiță din loc în loc.
Turnăm deasupra compoziția de ouă cu lapte. Dăm din nou plăcinta la cuptor pentru 30 de minute, sau până când compoziția este absorbită de plăcintă și suprafața acesteia este frumos rumenită.
O lăsăm sp se tempereze, apoi o porționăm și o servim, fie caldă, fie rece, după preferințe.

* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.

*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel,unde veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

X

Rețete asemănătoare