Aperitive

Plăcintă încrețită cu brânză sărată

Este tare bună această plăcintă încrețită cu brânză sărată, mai ales servită rece, de la frigider, alături de un iaurt bun, sau de legume proaspete!

Cu foi de plăcintă, unse cu ulei, sau unt, un amestec de brânzeturi, ouă și lapte, realizăm o Plăcintă încrețită cu brânză sărată, gustoasă și sățioasă. Plăcinta poate fi servită la mic dejun, sau cină, dar poate fi luată și la pachet.

Dacă timpul ne permite, este mai sănătos să pregătim și foile de plăcintă în casă. Vedeți  REȚETA AICI

Vedeți și Rețeta Plăcintă cu iaurt și urdă

Noi o pregătim destul de des și în varianta dulce, cu stafide sau merișoare.

Este delicioasă în ambele variante și se prepară destul de ușor.

Ne place mult în varianta dulce-sărat, cu amestec de brânză sărată și brânză proaspătă. Are un gust pur și simplu deosebit!

* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook 

* De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel

Iar pe grup veți putea încarca rețetele voastre, îndeosebi, cu preparate inspirate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Plăcintă încrețită cu brânză sărată

Gătește Plăcintă încrețită cu brânză sărată

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

24

Plăcintă încrețită cu brânză sărată

Ingrediente

  • 1 pachet foi de plăcintă( 12 foi)
  • 250 gr brânză proaspătă, de vaci
  • 250 gr brânză telemea, sărată
  • 200 gr brânză de burduf
  • 200 gr cremă de brânză philadelphia
  • 2 linguri smântână fermentată
  • 6 ouă,  mari
  • 1 l lapte
  • sare, după gust
  • 150 ml ulei

Mod de preparare

Pregătim brânzeturile

Sfărâmăm brânzeturile sărate cu furculița și adăugăm peste ele brânza proaspătă de vaci, crema de brânză Philadelphia și smântâna.
Omogenizăm compoziția și încorporăm în ea  trei ouă.
Se pot adăuga și diverse verdețuri, dacă vă plac: mărar, busuioc.

Cum asamblăm plăcinta cu brânză sărată să iasă încrețită.

Desfacem foile de aluat pe un plan de lucru.
Luăm o foaie de aluat și o ungem cu ulei, folosind o pensulă.
Așezăm a doua foaie peste ea. O ungem și pe aceasta cu ulei, apoi așezăm a treia foaie și o lăsăm neunsă.
Întindem 1/3 din compoziția de brânză în straturi mai neuniforme, peste jumătate din suprafața pachetului de 3 foi.
Partea de foi rămasă liberă o aducem peste partea unsă cu compoziția de brânză. Apoi împachetăm totul sub formă de evantai sau de acordeon.
Așezăm evantaiul într-o tavă unsă cu ulei( a se urmări și pozele!)  Procedăm în același mod și cu restul foilor de plăcintă și restul compoziției de brânză. Obținem 4 evantaie pe care le așezăm unul lângă altul în tavă.
Coacem plăcinta încrețită în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 30 de minute, sau până când foile de deasupra sunt bine rumenite la suprafață.
Amestecăm cele 3 ouă rămase, cu un praf de sare și laptele.
Scoatem tava din cuptor și înțepăm plăcinta cu o furculiță din loc în loc.
Turnăm deasupra compoziția de ouă cu lapte. Dăm din nou plăcinta la cuptor pentru 30 de minute, sau până când compoziția este absorbită de plăcintă și suprafața acesteia este frumos rumenită.
O lăsăm sp se tempereze, apoi o porționăm și o servim, fie caldă, fie rece, după preferințe.