Gătește Prăjitură cu brânză și fructe de pădure
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru blat cu diametrul de 24 cm:
- 2 ouă
- 100 gr unt cu 82% grăsime
- 100 gr zahăr
- 100 gr făină
- 1 linguriță praf de copt
- un praf de sare
- 1 linguriță esență de vanilie.
- Pentru crema de brânză și fructe:
- 200 gr unt gras
- 125 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 400 gr cremă de brânză Philadelphia
- 1 praf de sare
- 500 gr fructe de pădure.
Mod de preparare
Începem cu prepararea blatului. Mai întâi ungem cu unt moale interiorul unei forme de tort cu diametrul de 24 cm. Presărăm și făină peste unt. Apoi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pentru pregătirea aluatului, amestecăm untul moale cu zahărul, într-un bol, până se omogenizează bine. Apoi adăugăm pe rând ouăle, amestecând bine după fiecare. Amestecăm făina cu praful de copt și praful de sare și încorporăm acest amestec treptat în compoziția de mai sus, amestecând ușor pentru omogenizare.
Întindem aluatul pentru blat în forma de copt și îl nivelăm uniform la suprafață. Coacem blatul pentru 15 minute la 180 de grade Celsius, atât cât să se rumenească ușor la suprafață.
Între timp, pregătim crema de brânză. Mixăm untul moale cu zahărul pudră până când obținem o compoziție cremoasă. Apoi încorporăm crema de brânză.
Scoatem forma de copt cu blatul din cuptor și întindem peste acesta 2/3 din crema de brânză.
Cu restul de cremă creăm șase raze de cerc, folosind un săculeț de decorat prăjituri.
Între razele de cerc vom așeza fructele pe categorii. Am optat pentru zmeură, mure, afine, coacăze roșii și coacăze galbene. Coacăzele galbene le-am adăugat în două locuri, pentru a obține simetrie între culori.
Punem din nou forma de copt la cuptor și mai coacem delicioasa prăjitură cu brânză și fructe de pădure pentru alte 15 minute, la 180 de grade Celsius.
Apoi lăsăm prăjitura să se răcească și o porționăm.
Va arăta spectaculos cu așa contrast de culori, iar gustul va fi pe măsură.
COMENTARII