Dulciuri

Prăjitură cu brânză și fructe de pădure

Pentru că prăjiturile cu fructe sunt cele mai adorate vara, vă propunem să încercați rețeta de prăjitură cu brânză și fructe de pădure. Nu este complicată, iar fructele de pădure le alegeți după preferințe. Aveți de unde alege din gama variată de fructe de sezon.

Combinația din mai multe fructe de pădure este ideală pentru rețetele de deserturi. Au gusturi și arome deosebite, dar și culori. Și mai au avantajul că sunt micuțe și arată spectaculos adăugate întregi.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de cheesecake cu fructe de pădure și ciocolată. Este o rețetă de cheesecake copt, dar destul de simplu de preparat. Se poate prepara și în sezonul rece folosind fructe congelate, dar cele proaspete arată mult mai bine.

Iar o altă rețetă pe care v-o recomandăm este cea de tort cu ciocolată și fructe de pădure. Este un tort cu blaturi umede, cremă de mascarpone cu ciocolată albă și sos din fructe de pădure.

Cum preparăm rețeta de prăjitură cu brânză și fructe de pădure

Pentru prăjitura de față preparăm un blat simplu de prăjitură pe care îl coacem separat doar până când se rumenește ușor. Apoi adăugăm crema de brânză și fructele și mai coacem prăjitura pentru un timp scurt.

Este foarte gustoasă și foarte atractivă cu așa contrast de culori.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de deserturi cu fructe de pădure de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de prăjitură cu brânză și fructe de pădure.

Prăjitură cu brânză și fructe de pădure porționată în forma de copt și pe o farfurie, alături de o ceașcă de ceai

Gătește Prăjitură cu brânză și fructe de pădure

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

12

Prăjitură cu brânză și fructe de pădure porționată în forma de copt și pe o farfurie, alături de o ceașcă de ceai

Ingrediente

  • Pentru blat cu diametrul de 24 cm:
  • 2 ouă
  • 100 gr unt cu 82% grăsime
  • 100 gr zahăr
  • 100 gr făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 linguriță esență de vanilie.
  • Pentru crema de brânză și fructe:
  • 200 gr unt gras
  • 125 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 400 gr cremă de brânză Philadelphia
  • 1 praf de sare
  • 500 gr fructe de pădure.

Mod de preparare

Începem cu prepararea blatului. Mai întâi ungem cu unt moale interiorul unei forme de tort cu diametrul de 24 cm. Presărăm și făină peste unt. Apoi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pentru pregătirea aluatului, amestecăm untul moale cu zahărul, într-un bol, până se omogenizează bine. Apoi adăugăm pe rând ouăle, amestecând bine după fiecare. Amestecăm făina cu praful de copt și praful de sare și încorporăm acest amestec treptat în compoziția de mai sus, amestecând ușor pentru omogenizare.

Întindem aluatul pentru blat în forma de copt și îl nivelăm uniform la suprafață. Coacem blatul pentru 15 minute la 180 de grade Celsius, atât cât să se rumenească ușor la suprafață.

Între timp, pregătim crema de brânză. Mixăm untul moale cu zahărul pudră până când obținem o compoziție cremoasă. Apoi încorporăm crema de brânză.

Scoatem forma de copt cu blatul din cuptor și întindem peste acesta 2/3 din crema de brânză.

Cu restul de cremă creăm șase raze de cerc, folosind un săculeț de decorat prăjituri.

Între razele de cerc vom așeza fructele pe categorii. Am optat pentru zmeură, mure, afine, coacăze roșii și coacăze galbene. Coacăzele galbene le-am adăugat în două locuri, pentru a obține simetrie între culori.

Punem din nou forma de copt la cuptor și mai coacem delicioasa prăjitură cu brânză și fructe de pădure pentru alte 15 minute, la 180 de grade Celsius.

Apoi lăsăm prăjitura să se răcească și o porționăm.

Va arăta spectaculos cu așa contrast de culori, iar gustul va fi pe măsură.