Gătește Prăjitură cu caise și mascarpone în aluat
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
- 250 g făină
- 100 g unt rece, tăiat cubulețe
- 250 g mascarpone
- 150 g zahăr
- 3 ouă
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 500 g caise proaspete, tăiate în jumătăți și fără sâmburi
- 2 linguri zahăr
- 1 linguriță scorțișoară (opțional)
- zahăr pudră pentru decor (opțional).
Mod de preparare
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru aluatul prăjiturii pornim cuptorul la 180°C.
Într-un bol mare, amestecăm făina cu praful de copt și sarea.
În alt bol, mixăm untul cu zahărul până devine cremos. Adăugăm brânza mascarpone și continuăm să mixăm până la omogenizare. Încorporăm ouăle și extractul de vanilie.
Adăugăm treptat amestecul de făină în compoziția de unt și mascarpone, amestecând până când obținem un aluat omogen.
Întindem aluatul într-o tavă de 23/36 cm, tapetată cu hârtie de copt și îl nivelăm.
Spălăm caisele, le ștergem și le secționăm în jumătăți. Îndepărtăm sâmburii.
Așezăm jumătățile de caise deasupra aluatului, cu partea tăiată în sus și le presăm ușor în aluat.
Punem tava în cuptor și coacem delicioasa prăjitură cu caise și mascarpone în aluat timp de 35-40 de minute la 180 de grade Celsius.
După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească, apoi o putem porționa.
Putem presăra zahăr pudră și scorțișoară pe deasupra pentru un plus de efect vizual și gust.
Prăjitura este delicioasă și simplă, dar o putem servi alături de o cupă de înghețată de vanilie sau un strop de frișcă pentru un plus de răsfăț.
Această prăjitură este ușor de preparat și perfectă pentru a valorifica aromele proaspete ale caiselor și textura bogată a mascarpone-ului.
Poftă bună!
COMENTARII