Gătește Prăjitură cu cocos și cremă cu grapefruit
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru blat cu cocos de 24 cm:
- 3 ouă
- 150 gr unt
- 150 gr zahăr
- 75 gr faină
- 75 gr nucă de cocos
- 1 linguriță praf de copt
- un praf de sare
- 1 linguriță esență de vanilie.
- Pentru cremă:
- 200 gr ciocolată albă
- 100 ml smântână pentru frișcă
- sucul de la 1/2 grapefruit
- 250 gr mascarpone
- felii de grapefruit pentru decor.
Mod de preparare
Începem cu prepararea blatului cu nucă de cocos, dar mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Într-un bol amestecăm untul moale cu zahărul până când obținem o compoziție cremoasă. Adăugăm unul câte unul, ouăle, amestecând bine după fiecare. Presărăm sarea, adăugăm esența, apoi cocosul și făina cernută împreună cu praful de copt.
Punem hârtie de copt într-o tavă de tort cu diametrul de 24 cm și întindem compoziția pentru blat cu cocos în ea. Punem tava în cuptor și coacem blatul pentru prăjitură cu cocos și cremă cu grapefruit timp de 25-30 de minute la 180 de grade Celsius.
În intervalul de timp cât blatul se coace preparăm și crema.
Punem smântâna la încălzit și topim ciocolata albă în ea. Adăugăm și suc proaspăt de grapefruit și amestecăm bine până la omogenizare. Apoi lăsăm compoziția de ciocolată albă să se răcească.
După răcire, introducem mixerul în ea și îi oferim volum. O amestecăm cu crema mascarpone.
După ce blatul cu cocos s-a răcit întindem crema deasupra lui. Decorăm delicioasa prăjitură cu cocos și cremă cu grapefruit cu felii de grapefruit.
O putem porționa imediat sau o mai putem lăsa la rece timp de 1-2 ore, pentru a se porționa frumos.
Opțional, putem însiropa blatul cu cocos, cu un sirop simplu din apă cu zahăr și aroma preferată .
Spor și poftă bună!
COMENTARII