Dulciuri

Prăjitură cu cocos și cremă cu grapefruit

Dacă vă este poftă de o prăjitură foarte aromată, cu gust dulce-acrișor, avem pentru voi o rețetă de prăjitură cu cocos și cremă cu grapefruit. Nu este greu de preparat și nu necesită nici ingrediente complexe.

Aroma de cocos din blat se combină armonios cu aroma de grapefruit din crema de ciocolată albă cu mascarpone.

Prăjiturile cu aromă intensă de citrice sunt printre preferatele noastre, pentru că sunt mai fresh, mai răcoroase. Aroma de lămâie este cea mai des folosită, atât în blaturile de prăjituri, cât și în creme.

Descoperiți aici o rețetă de tort cu aromă intensă de lămâie. Este un tort absolut delicios și foarte aromat, lămâia fiind prezentă atât în blat cât și în cremă.

Iar o altă rețetă de desert cu aromă de citrice este rețeta de prăjitură răsturnată cu portocale. Este una dintre cele mai simple rețete de prăjituri. iar dacă folosim și portocale galbene și roșii vom avea, pe lângă gust delicios și aspect spectaculos.

Ce ingrediente conține rețeta de prăjitură cu cocos și cremă cu grapefruit

 

Pentru prăjitura de azi vom prepara un blat simplu, dar în care adăugăm nucă de cocos. Ca și cremă apelăm la ciocolata albă pe care o topim în puțină smântână lichidă și adăugăm suc proaspăt de grapefruit. Apoi adăugăm și mascarpone, pentru consistență.

Decorăm prăjitura cu felii de grapefruit și vom avea un desert simplu, dar cu o combinație interesantă de ingrediente.

Iar dacă nu vă plac grapefruits, puteți opta pentru portocale.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de deserturi cu aromă de citrice, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de prăjitură cu cocos și cremă cu grapefruit.

Prăjitură cu cocos și cremă cu grapefruit porționată pe un platou rotund cu spatulă de inox, alături de un ștergar

Gătește Prăjitură cu cocos și cremă cu grapefruit

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

12

Prăjitură cu cocos și cremă cu grapefruit porționată pe un platou rotund cu spatulă de inox, alături de un pahar și farfurii de servit

Ingrediente

  • Pentru blat cu cocos de 24 cm:
  • 3 ouă
  • 150 gr unt
  • 150 gr zahăr
  • 75 gr faină
  • 75 gr nucă de cocos
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 linguriță esență de vanilie.
  • Pentru cremă:
  • 200 gr ciocolată albă
  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • sucul de la 1/2 grapefruit
  • 250 gr mascarpone
  • felii de grapefruit pentru decor.

 

Mod de preparare

Începem cu prepararea blatului cu nucă de cocos, dar mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Într-un bol amestecăm untul moale cu zahărul până când obținem o compoziție cremoasă. Adăugăm unul câte unul, ouăle, amestecând bine după fiecare. Presărăm sarea, adăugăm esența, apoi cocosul și făina cernută împreună cu praful de copt.

Punem hârtie de copt într-o tavă de tort cu diametrul de 24 cm și întindem compoziția pentru blat cu cocos în ea. Punem tava în cuptor și coacem blatul pentru prăjitură cu cocos și cremă cu grapefruit timp de 25-30 de minute la 180 de grade Celsius.

În intervalul de timp cât blatul se coace preparăm și crema.

Punem smântâna la încălzit și topim ciocolata albă în ea. Adăugăm și suc proaspăt de grapefruit și amestecăm bine până la omogenizare. Apoi lăsăm compoziția de ciocolată albă să se răcească.

După răcire, introducem mixerul în ea și îi oferim volum. O amestecăm cu crema mascarpone.

După ce blatul cu cocos s-a răcit întindem crema deasupra lui. Decorăm delicioasa prăjitură cu cocos și cremă cu grapefruit cu felii de grapefruit.

O putem porționa imediat sau o mai putem lăsa la rece timp de 1-2 ore, pentru a se porționa frumos.

Opțional, putem însiropa blatul cu cocos, cu un sirop simplu din apă cu zahăr și aroma preferată .

Spor și poftă bună!