PRAJITURA CU FOI DE NAPOLITANA,NUCA SI CARAMEL

prajitura cu foi de napolitana, nuca si caramel

 

Prajitura cu foi de napolitana,nuca si caramel mi-a placut intodeauna.De fapt,combinatia de nuci si caramel este irezistibila pentru mine,indiferent ca-i tort sau prajitura.

Este o reteta veche,simpla si gustoasa,care nu necesita foarte mult timp de preparare.Am avut de ales,din vechiul meu caiet de retete de prajituri,doua variante.Una cu oua in compozitie si aceasta,cu o crema de caramel cu faina si lapte, care m-a convins.Am redus cantitatile de zahar si unt pentru ca mi s-au parut exagerate si am obtinut o prajitura cu foi de napolitane,nuca si caramel,exact pe gustul nostru.

Sper sa o incercati,nu numai pentru ca este delicioasa ,ci si de dragul amintirilor din coplilarie 🙂 .

 

Ingrediente

  • 4 foi de napolitana (20×30 cm)
  • 300 g zahar
  • 50 ml apa
  • 200 g unt
  • 200 g nuci
  • 40 g faina (2 linguri)
  • 250 ml lapte
  • o lingura esenta de rom

Intai de toate tocam nucile sau,asa cum am facut eu,puneti-le intr-o punga si treceti cu sucitorul peste ele pana se maruntesc.

Apoi amestecati faina cu laptele ,tuurnand laptele in fir si amestecand rapid sa nu se faca cocoloase.

foi-de-napolitana-cu-nuca-si-caramel-jpg1

Intr-o craticioara puneti zaharul,apa si lasati pana cand zaharul se toeste si capata o culoare frumoasa,aramie.Adaugati apoi untul cubulete si amestecati bine pana cand se omogenizeza.

foi-de-napolitana-cu-nuca-si-caramel-jpg2

Urmeaza sa adaugam laptele in care am dizolvat faina,amestecand continuu pana se incorporeaza complet.Din momentu in care a adt primul clocot,mai fierbeti 5 minute,la foc mic pana cand crema incepe sa se ingroase.

Stingeti focul,adaugati nucile si esenta de rom.

foi-de-napolitana-cu-nuca-si-caramel-jpg3

Umpeti cele 4 foi cu crema (imaprtiti-o vizual in 3 parti 🙂 ) si puneti peste prajitura o greutate si dati-o la rece 2-3 ore .

foi-de-napolitana-cu-nuca-si-caramel

In acest timp,foile de napoiltana se inmoaie si crema se va intari.Apoi taiati-o in forma dorita si o puteti savura.Pofta buna !

prajitura cu foi de napolitana

prajitura cu foi de napolitana

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “PRAJITURA CU FOI DE NAPOLITANA,NUCA SI CARAMEL”

  1. Deci crema asta nu se întărește rapid? Am făcut o singura data ceva de genul, dar trebuia să întind repede că se întărea. De atunci n am mai făcut cu zahăr caramelizat , că mă mișc mai încet.
    Asta e altfel, că aș dori să încerc!!?!?

  2. Dar nu se înmoaie foile eu am încercat de 2 ori prima data la prajirura mozaic și a doua oară am făcut compoziție de salam de biscuiți și sau înmuiat tare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.