Gătește Prăjitură cu pere și alune de pădure
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru o tavă rotundă cu diametrul de 25 cm:
- 4 ouă
- 125 gr zahăr
- 100 gr ciocolată amăruie
- 100 gr unt cu 82% grăsime
- 50 ml lapte
- 150 gr făină
- 1 linguriță cu praf de copt
- 1 praf de sare
- 2 lingurițe cu esență de rom
- 3 pere
- 50 gr alune de pădure.
Mod de preparare
Mai întâi vom topi ciocolata și untul într-o crăticioară în care adăugăm și laptele. Punem crăticioara pe focși amestecăm ingredientele până când se topesc ciocolata și untul și se omogenizează compoziția. Apoi lăsăm compoziția de ciocolată să se tempereze 10-12 minute, timp în care pregătim celelalte ingrediente și pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Separăm albușurile de gălbenușuri. Presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm până când devin spumoase și cristaline. Adăugăm zahărul treptat și mixăm continuu până când obținem o bezea fermă. Gălbenușurile le amestecăm cu compoziția de ciocolată temperată. Omogenizăm compoziția și o încorporăm în bezea. Apoi adăugăm, și făina amestecată cu praful de copt. Apoi adăugăm aromele.
Ungem tava cu unt pe laterale, iar la bază așezăm hârtie de copt. Apoi întindem compoziția pentru blat de prăjitură cu pere și alune de pădure.
Spălăm perele, le secționăm pe jumătate, longitudinal și îndepărtăm căsuța semințelor. Apoi le tăiem în felii subțiri și le așezăm frumos, în grupuri, deasupra blatului cu ciocolată. Presără alunele tocate în jumătăți deasupra prăjiturii și punem tava în cuptorul încălzit.
Coacem delicioasa prăjitură cu pere și alune de pădure pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere, desfacem inelul circular al tăvii și transferăm prăjitura pe un platou.
O lăsăm să se răcească bine, apoi o putem porționa.
Este absolut delicioasă combinația! Încercați-o pentru a vă convinge!
COMENTARII