Gătește Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană
Timp de preparare
70 min
Nivel
mediu
Porții
24
Ingrediente
- 2 foi mari de napolitană
- Pentru blatul cu mac:
- 6 albușuri
- 6 linguri de zahăr
- 4 linguri de făină
- 3 linguri de mac
- un praf de sare
- Pentru blatul cu nucă:
- 6 albușuri
- 6 linguri de zahăr
- 4 linguri de nucă măcinată
- 3 linguri de făină
- un praf sare
- Pentru crema de gălbenușuri:
- 12 gălbenușuri
- 12 linguri de zahăr
- 10 linguri de lapte
- 400 gr unt cu 82% grăsime
- zeama și coaja de la o lămâie
- un praf sare
Mod de preparare
Preparare blaturi cu mac și cu nucă
Se pornește cuptorul la 180 grade C.
Albușurile, ținute 10-15 minute la temperatura camerei și presărate cu sare, se bat spumă. Apoi se adaăugă zahărul, treptat și se mixează energic până se obține o bezea fermă.
Se încorporează, treptat, făina cernută și macul, folosind o spatulă pentru a se menține compoziția aerată.
Compoziția obținută se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt și se coace pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Pentru blatul cu nucă se procedează în același mod, cu mențiunea că în loc de mac se adaugă nucă măcinată fin.
Preparare cremă de lămâie
Gălbenușurile presărate cu un praf de sare se mixează până la omogenizare. Apoi se adaugă zahărul și coaja de lămâie răzuită fin și se mixează până devin spumoase. Se diluează cu laptele rece.
Crema de lămâie se fierbe la bain marie, amestecând continuu până se îngroașă ca o budincă.
Se lasă să se răcească bine, apoi se încorporează în ea untul moale, ținut la temperatura camerei și zeamă de lămâie.
Cum se asamblează Prăjitura Furnicuța cu cu foi de napolitană
Se așează în tavă prima foaie de napolitană peste care se întinde 1/3 din cremă. peste cremă se așază blatul cu nucă, apoi 1/3 din cremă, blatul cu mac, ultima parte de cremă și a doua foaie de napolitană deasupra.
Se așază o greutate deasupra și se dă prăjitura Furnicuța la rece pentru 30 de minute, pentru a se întări crema și a se așeza bine straturile. Apoi se poate porționa cu ajutorul unui cuțit cu vârf ascuțit și lama subțire.
Spor și poftă bună!
COMENTARII