Gătește Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate
Timp de preparare
40 min
Nivel
ușor
Porții
12
Ingrediente
- Pentru stratul de fructe:
- 1 conservă de felii de ananas în sirop (aprox. 565 gr)
- Cireșe confiate (aprox. 10-12 bucăți).
- Pentru prăjitură:
- 200 gr făină
- 1 ½ linguriță praf de copt
- ½ linguriță sare
- 125 gr unt nesărat (la temperatura camerei)
- 200 gr zahăr granulat
- 2 ouă mari
- 1 linguriță esență de vanilie
- 120 ml lapte
- 60 ml suc de ananas (din conserva de ananas).
Mod de preparare
Începem cu pregătirea stratului de fructe.
Mai întâi pornim cuptorul la 180°C și punem hârtie de copt la baza unei tăvi rotunde, cu diametrul de aproximativ 24 cm. Ungem hârtia cu puțin ulei, la fel și pereții laterali ai tăvii.
Apoi așezăm feliile de ananas la baza tăvii, una lângă alta. Punem câte o cireașă confiată în mijlocul fiecărei felii de ananas.
Preparăm aluatul pentru prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate
Într-un bol trecem făina prin sită și o amestecăm cu praful de copt și sarea.
Într-un bol mai mare, folosind un mixer electric, amestecăm 125 gr de unt moale până când devine cremos. Adăugăm treptat zahărul granulat și continuăm să amestecăm până când compoziția devine ușor spumoasă.
Adăugăm ouăle, unul câte unul, omogenizând bine după fiecare. Adăugăm esența de vanilie.
Peste ingredientele uscate adăugăm laptele combinat cu sucul de ananas, omogenizăm și încorporăm compoziția rezultată în cea de unt. Amestecăm ușor doar până când ingredientele sunt încorporate complet. Apoi întindem aluatul peste stratul de ananas și cireșe din tavă și îl nivelăm uniform la suprafață.
Punem tava în cuptor și coacem prăjitura timp de 35-40 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.
Scoatem delicioasa prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate din cuptor și o lăsăm să se răcească în tavă timp de 5 minute. Răsturnăm apoi prăjitura pe un platou, astfel încât stratul de ananas să fie deasupra.
Putem servi prăjitura simplă sau cu o lingură de frișcă ori o cupă de înghețată de vanilie alături.
Poftă bună!
COMENTARII