Gătește Prăjitură răsturnată cu pere și blat cu bere neagră
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- 4 pere mai tari
- Pentru sirop caramel:
- 200 gr zahăr
- 100 gr unt cu 82% grăsime
- 100 ml apă fierbinte
- sucul de la 1/2 lămâie
- Pentru blat cu bere neagră:
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 150 gr zahăr
- 150 ml bere neagră
- 2 ouă
- 200 gr făină
- 7 gr praf de copt
- 20 gr cacao
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Începem cu pregătirea perelor pe care le curățăm de coajă, le tăiem în sferturi și le îndepărtăm partea de mijloc cu semințe. Mai tăiem sferturile în jumătăți și le așezăm frumos într-o formă de copt de 28 cm, tapetată cu hârtie pergament la bază.
Pregătim un sirop caramel. Punem zahărul într-un vas, la foc mic și amestecăm intens până când zahărul se topește. adăugăm untul și din nou amestecăm până când și untul se topește. Turnăm apa în timp ce amestecăm, omogenizăm siropul și adăugăm sucul de lămâie.
Turnăm sirop caramel peste pere, atât cât să acoperim ușor baza formei de copt.
Pregătim compoziția de blat cu bere neagră. Mai întâi, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Punem untul moale în bolul mixerului, adăugăm zahărul și mixăm ingredientele până obținem o compoziție cremoasă. Adăugăm, pe rând, ouăle, un praf de sare, cacaua amestecată cu scorțișoara și făina amestecată cu praful de copt. Omogenizăm compoziția după fiecare adaos de ingrediente. La final, adăugăm în fir subțire berea neagă. Din nou omogenizăm compoziția și o întindem uniform peste perele cu sosul caramel din forma de copt.
Coacem delicioasa prăjitură răsturnată cu pere și blat cu bere neagră pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius. După ce o scoatem din cuptor o răsturnăm imediat pe platou pentru a nu da timp siropului de zahăr ars să se întărească la baza vasului, la contactul cu aerul rece. Siropul de zahăr ars se va infiltra ușor în blatul prăjiturii.
Servim delicioasa prăjitură glazurată cu restul de sirop rămas. Este delicioasă!
Spor și poftă bună!
COMENTARII