PROVOCAREA LUNII IULIE „DULCE ROMANIE” 2011

Nu stiu voua cum vi s-a parut aceasta luna,dar pentru mine a fost una mai speciala,care a trecut uimitor de repede,poate din cauza lipsei de timp liber sau pur si simplu a emotiilor care m-au insotit pe parcursul intregii luni.Am gazduit provocarea cu cea mai mare placere pentru ca am dorit acest lucru si am facut-o cu o bucurie imensa.
Va multumesc din suflet tututror celor care ati avut binevointa si placerea de a participa la acest frumos proiect!
Felicitari tuturor!

1.Andreea Dianu – Pasiune pentru bucatarie
TORT DE BEZEA CU FRUCTE

2.Ana Maria Ciolacu-Just love cookin’
CHEESECAKE CU IAURT SI FRUCTE DE PADURE

3.Alina Ciobanu – Alice-albinutza
INGHETATA DE VANILIE CU ZMEURA

TIRAMISU DE VARA

SALATA DE FRUCTE CU SERBET DE LAMAIE SI BUSUIOC

4.Andreea Elena – Toata ziua in bucatarie
SALATA AROMATA CU ROSII SI URDA

5.Licuta Marin – Din bucataria mea
PUI CU GHIMBIR SI BUSUIOC

6.Alina – Explora cuisine
TARTA CU CREMA DE VANILIE SI FRUCTE

7.Dana Cristea – Pusik’s Blog
TARTA CU BRANZA SI ZMEURA

8.Simona Haliga – Alison’s Trials
CAPRESE

9.Daniela Bitica – Vegetarian gustos si sanatos
EMPANADA DE ROSII SI VINETE

10.Magda Adina – Cat’s Kitchen
TAGLIATELLE CU ARDEI COPT IN SOS DE SMANTANA CU BUSUIOC

SPUMA DE CIOCOLATA ALBA CU AFINE SI MURE

11.Sarah Adeeb – Sarah’s home
 PESTE LA CUPTOR

12.Raluca Irina  – Moondance
LIPII CU BUSUIOC SI CHIMEN

BUDINCA DE VANILIE CU ZMEURA

PANNA COTTA DE IAURT CU FRUCTE DE PADURE

PANCAKES CU FRUCTE DE PADURE

13.Sara & Miki – Culorile din farfurie
TORT PAVLOVA

INGHETATA CU ZMEURA SI MURE

COTLETE DE PORC UMPLUTE CU URDA SI BUSUIOC

14.Alexandrina –De-ale bubulinei
SARLOTA CU ZMEURA SI CIOCOLATA

GEM DE ZMEURA

15.Alina Paduraru – „Bucataritul” de la necesitate la hobby
MINITARTE CU ROSII,MOZARELLA SI BUSUIOC

BRIOSE CU FRUCTE DE PADURE

16.Brandusa Scheaua – Cooking with my soul
INGHETATA DE ZMEURA CU LAPTE CONDENSAT

PESTO CU ROSII USCATE LA SOARE SI FISTIC

17.Gaby_d – Papa bun
PULPE MARINATE IN MAIONEZA CU USTUROI,CU CARTOFI HASSELBACK

SOS DE ROSII CU PIEPT DE PUI SI BUSUIOC

PATEU DE FICAT CU BUSUIOC SI NUCSOARA

18.Lia – Povesti culinare
VINETE COAPTE CU SOS DIN IERBURI AROMATICE SI OTET DE ZMEURA

19.Dulceata_de_trandafiri – Dulceata de trandafiri
MINI-PIZZA

TARTA CU FRUCTE DE PADURE SI CREMA DE VANILIE

20.Dorina – Restaurantul de acasa
SPUMA DE ZMEURA

21.Petronela P. – La cucina di Petro
TARTA CU BUSUIOC SI ROSII

22.Laura & Mimmi – Bucate pe alese
BRUSCHETTE CU ROSII SI BUSUIOC

SPAGHETTI CU PESTO ALLA GENOVESE

FILE DE PESTE CU SPANAC

23.Irina Feleaga – Ime’s Photoblog

SUPA DE ROSII CU PESTO DE BUSUIOC

24.Cristina – Diva in bucatarie
SPUMA DE ZMEURA

25.Oana Durican – Caietul cu retete
TARTA MANCHESTER

26.Irina  – Invat sa gatesc
FROZEN YOGURT

27.Gaby – Gaby’s blog
TARTA CU FRUCTE DE PADURE

ROSII MARINATE CU BUSUIOC SI OTET BALSAMIC

ROSII CHERRY „IMBRACATE „IN PROSCIUTTO

PASTE CU ROSII SI BUSUIOC

28.Daiana – Daiana’s kitchen of love
SPUMA DE MURE

29.Ancuta Draghici – La Ancuta
GEM DE ZMEURA

PAVLOVA

PENNE CU CIUPERCI

30.Lucia Hayden –Arome in roz

SORBET DE BUSUIOC CU SOS DE ZMEURA

31.Adriana Emilia Gondos – Bucatarisme
TORT CU AFINE

32.Raluca Puiu – My fancy cake
RULOURI CAPRESE

PANNA COTTA CU FRUCTE DE PADURE

33.Ruxy – Bucatariecudragoste
CHEESECAKE CU FRUCTE DE PADURE

34.Furnicuta – Furnicuta Boscodina
SEMIFREDDO CU BUSUIOC SI AFINE

RAVIOLI CU BUSUIOC SI FRUCTE DE PADURE

35.Liliana Alionte – Lilly in the kitchen
MINI ECLERE CU ZMEURA

36.Bettina Besoiu – Betty’s kitchen
DOVLECEI UMPLUTI CU CARNE

TARTA CU ZMEURA SI RABARBURA

37.Antonina – Dulcegarii culinare
CARTOFI NOI LA CUPTOR CU CIMBRU SI BUSUIOC

PANNA COTTA CU FRUCTE DE PADURE

PORC LA GRATAR CU SALATA DE VARA

38.Echipa Furnicuti – Bucataria Furnicutilor
AFINATA SI ZMEURATA

BOMBE CU AFINE

TORT CU MOUSSE DE ZMEURA SI CIOCOLATA ALBA

39.Raluca Grivescu

PERISOARE CU BUSUIOC SI CREMA DE BRANZA

Ingrediente perisoare:
1 ceapa
2 linguri capere
2 lingurite boia dulce
500 g carne tocata de vita
sare
piper
1 castravete de sera
patrunjel
marar
busuioc
Ingrediente crema branza:
1 catel usturoi
jumatate legatura busuioc
100g ricotta (urda)
100g branza capra
sare
piper
Preparare perisoare:
Se amesteca ceapa taiata bucati mici cu carnea si caperele pana ce devine ca o coca. Se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se adauga patrunjelul, mararul si busuiocul taiate marunt. Din aceasta compozitie se formeaza perisoarele care se prajesc in ulei.
Preparare crema branza:
Se amesteca usturoiul maruntit cu branza de capra si ricotta, dupa care se adauga busuiocul maruntit, sare si piper.
Asamblare:
Se taie castravetele felii, se aseaza branza si peste branza perisoarele. Se decoreaza cu marar si busuioc.

TORT CU FRUCTE DE PADURE

Ingrediente aluat fraged:
100g faina
50 g margarina
2 linguri zahar
1 galbenus
1 praf de sare
Ingrediente aluat de biscuit:
3 oua
80 g zahar
1 praf sare
25 g margarina topita
75 g faina
Ingrediente crema si garnitura:
4 linguri cu varf jeleu coacaze
750 g fructe padure congelate
2 plicuri gelatina rosie
4 linguri zahar
1 rulada cu fructe padure
Aluat fraged:
Se incinge cuptorul la 200 de grade. Ingredientele se framanta, se intinde o coca si se coace intr-o forma cu diametrul de 22 cm (tapetata cu hartie de copt). Coca se inteapa de mai multe ori si se lasa la copt pana se rumeneste.
Aluat biscuit:
Se separa ouale, se bat bine cu 3 linguri de apa calduta, zahar si sare. Se incorporeaza in fir subtire margarina topita. Albusrile se bat spuma si se incorporeaza cu grija in masa de galbenusuri. Se adauga faina in praf. Se coace intr-o forma de 22 cm tapetata cu foaie de copt, la 175 de grade.  Se lasa la racit si se taie pe doua nivele.
Finisare:
Aluatul fraged se unge cu 2 linguri jeleu, se aseaza un nivel din aluatul de biscuit, care se unge cu 2 linguri de jeleu si se aseaza peste si celalalt nivel din aluatul de biscuit. Deasupra se aseaza fructele de padure, peste care se toarna gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic. De jur imprejur se aseaza felii din rulada cu fructe de padure. Se lasa la racit cca. 3 ore.

40.Mihaela Pesa Dascalu – De prin lume adunate
CUPCAKES CU DOUA CIOCOLATE SI CREMA DE ZMEURA

TARTA CU PESTO SI ROSII

41.Mihai Lambru – Placeri simple
SORBET DE PEPENE ROSU CU PARFAIT DE LIME SI BUSUIOC

42.Gazda lunii Iulie – Retete fel de fel
GEM DE FRUCTE DE PADURE

AFINATA

SIROP DE MURE

TARTA CU ROSII SI BUSUIOC

INGHETATA DE MURE SI AFINE

TARTA CU CREMA PASTICERA SI MURE CARAMELATE

PARMIGIANA DE VINETE

Acestea au fost deliciile lunii Iulie,sper ca v-au incantat la fel de mult  ca si pe mine!
Ingredientele lunii August le vom afla de la Gaby_d – Papa bun.
VA MULTUMESC!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

25 comentarii la “PROVOCAREA LUNII IULIE „DULCE ROMANIE” 2011”

  1. Minunate bucate si minunati bucatari :). Felicitari tuturor ! Foarte frumoasa prezentarea Flory :). Eu am plecat sa mai salvez link-uri 😛

  2. Wow ,cate minunatii intr-un singur post. 🙂
    Eu cu mare parere de rau am lipsit,nu am gasit fructe de padure proaspete si chiar nu vroiam congelate. 🙁 Mai ales ca e varaaaa.
    Iar de busuioc proaspat nici nu mai zic…
    Frumoase retete ati facut!
    Si ce-mi place ca noi romanii inca gatim!

  3. Felicitari tuturor participantilor si gazdei!!! O minunatie de retete, multe nu le-am vazut … asa ca le fac o vizita chiar acum !! Minunat arata toata prezentarea!!! pupici gazdei !

  4. Felicitari draga Flory pentru initiativa, esti o gazda minunata! O colectie frumoasa de retete si poze! Felicitari si fetelor pentru retetele apetisante!

  5. Flory, frumoasa gazduirea ne-ai facut!!!
    felicitari tuturor pentru asa minunatie de retete. E o adevarata carte de bucate!
    Asteptam pe Gaby sa ne uimeasca pe august !

  6. As parafraza un comentariu care spunea ca noi romanii inca gatim.
    Adaugand ca facem si poze inspirate .Pot spune fara modestie privind colectia de mai sus ca pozele sunt artistice.
    Bravo tuturor si multumesc din suflet gazdei pentru provocare.

  7. Da, intr-adevar fetele noastre sunt harnice! Au si retete bune si mai sunt si bune fotografe 😉 Cum sa nu tot incerci asa bunatati…si apoi sa mergi la sala :)) Mai ales dupa tarta ta Flory cu mure caramelate cu care mi-ai facut o pofta de zile mari!!!!Multumim de gazduire. Ne vedem in august la Gaby. Abia astept sa vedem cu ce ne provoaca

  8. Doamne cate bunatati aveti aici…nici nu stiu sa spun care este mai buna….
    felicitari tuturoe participantelor si la cat mai multe retete delicioase pe luna august !
    Bravo Flory !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.