Gătește Rețetă de pogăcele cu jumări de porc
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
50
Ingrediente
- 2 ouă
- 200 ml lapte cald
- 1 lingură untură de porc
- 550 g făină
- 5 g drojdie uscată
- 1 linguriță zahăr
- 250 gr pastă din jumări de porc
- chimen și boia de ardei pentru deasupra
Mod de preparare
Pregătim aluatul pentru pogăcele cu jumări de porc.
Cernem 550 gr de făină într-un vas încăpător, iar 50 de grame o dăm deoparte pentru a o presăra pe masă când frământăm aluatul.
Facem loc la mijlocul făinii unde punem drojdia cu zahărul.
Turnăm puțin lapte călduț și îl amestecăm cu drojdia și zahărul până când acestea se lichefiază.
Acoperim vasul și îl lăsăm la cald 6-8 minute, până când maiaua se dezvoltă, dublând volumul.
Apoi adăugăm un ou și untura și începem să amestecăm ingredientele de la mijloc cu făina, turnând câte puțin din laptele cald în care dizolvăm sarea.
Vom obține un aluat ușor moale, pe care îl mai frământăm puțin și pe masa înfăinată. Îl acoperim și îl lăsăm 15 minute la loc cald.
Asamblăm aluatul de pogăcele din jumări de porc și coacem pogăcelele.
Presărăm făină pe masă și întindem aluatul într-o foaie subțire, de 6-7 mm, cu aproximație. Ungem 3/4 din suprafața ei cu aproximativ 3/4 din pasta de jumări.
Presărăm și puțină făină peste pasta de jumări.
Partea de aluat neunsă, o aducem peste jumătate din partea de aluat unsă.
Apoi aducem peste aceasta, cealaltă parte de aluat unsă cu pasta de jumări.
Deci este metoda de împachetare în trei, așa cum ați împacheta și o coală de hârtie în trei.
Trecem ușor cu sucitorul peste aluatul împachetat și repetăm procedeul cu restul de pastă din jumări.
Acoperim pachetul de aluat pentru pogăcele cu un prosop de bucătărie și îl dăm la rece pentru o oră, sau până când pasta de jumări se mai întărește printre foile de aluat.
Apoi îl întindem într-o foaie mai groasă, cam de 3 cm și cu un decupator cilindric, decupăm cerculețe din aluat.
Le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, le ungem cu ou bătut și presărăm semințe de chimen măcinate și boia de ardei peste ele.
Le mai lăsăm în tavă 5-6 minute, apoi le coacem în cuptorul încălzit la 180 de grade, pentru 20-25 de minute.
Să vă fie de folos!
COMENTARII