Gătește Ruladă cu portocale și cremă de mascarpone
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru foaie de ruladă de 24/42 cm:
- 5 ouă medii
- 125 gr făină
- 125 gr zahăr
- 50 ml ulei
- un praf de sare
- coaja și sucul de la o portocală
- Pentru umplutură:
- 300 gr mascarpone
- 300 ml smântână pentru frișcă (35% grăsime)
- 100 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
- 8 portocale de mărime medie
Mod de preparare
Începem prin a porni cuptorul la 180 de grade Celsius. Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile, presărate cu puțină sare, le mixăm, până devin spumoase. Adăugăm, treptat, jumătate din cantitatea de zahăr și mixăm energic până obținem o bezea fermă. Amestecăm gălbenușurile cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr până la omogenizare. Adăugăm uleiul, coaja de portocală răzuită fin, sucul de portocală și încorporăm bezeaua de albușuri, amestecând ușor cu o spatulă. La final, încorporăm și făina trecută prin sită și adăugată treptat.
Tapetăm tava cu hârtie de copt și întindem compoziția în ea. O nivelăm frumos la suprafață și punem tava la cuptor la 180 de grade Celsius. Coacem foaia de ruladă pentru 20-25 de minute.
Între timp, pregătim crema de mascarpone și curățăm portocalele.
Pentru cremă, amestecăm într-un bol mascarponele și smântâna pentru frișcă, rece, de la frigider. Adăugăm zahărul pudră și amestecăm energic până când obținem o compoziție cremoasă. Punem crema de mascarpone cu frișcă la rece până când asamblăm rulada.
Când foaia de ruladă este coaptă, o lăsăm 5-6 minute să se tempereze în tavă, acoperită cu un ștergar umed. Apoi o răsturnăm pe o hârtie de copt curată și desfacem încet hârtia pe care a fost coaptă. Întindem crema de mascarpone pe toată suprafața foii de ruladă. La unul din capete așezăm portocalele curățate, după ce le îndepărtăm câte puțin din capete, pentru a obține un rând uniform. Rulăm foaia de ruladă cu portocalele în interior, o împachetăm în hârtia de copt și o dăm la rece pentru minim 2 ore.
Decorăm rulada cu portocale și cremă de mascarpone după propria imaginație, apoi o putem porționa și savura cu poftă, alături de cei dragi.
Spor la preparat și poftă bună la savurat!
COMENTARII