Mâncăruri cu carne
Rulada din carne tocata cu urda si parmezan
Special preparata pentru platoul cu aperitive festive, aceasta rulada din carne tocata cu urda si parmezan, este absolut delicioasa si usor de facut. Desi contine putine ingrediente,are un gust grozav si o consistenta fina .
Eu am folosit carne tocata de porc dar iese foarte buna si cu carne de pui sau curcan.
O puteti servi alaturi de legume la tigaie,cartofi aromati la cuptor si o salata verde,este minunata,va asigur 🙂 .
Ingrediente:
- 600 g carne tocata (porc,pui sau curcan )
- 350 g urda cremoasa (sau ricotta scursa foarte bine )
- 100 g parmezan ras
- 1 lingurita de sare
- 250 g sunca feliata fin (sau jambon )
- 60 ml ulei
- 150 ml vin alb
Mod de preparare pentru reteta rulada din carne tocata cu urda si parmezan
Intr-un bol punem carnea tocata,urda,parmezanul ras fin si sarea.Amestecam bine ingredientele pana obtinem o compozitie omogena .
Rasturnati-o pe un covoras de silicon si dati-i forma de rulada.Imbracati rulada in fasiutele de sunca si legati-o cu ata de bucatarie.
Incingeti uleiul intr-o tigaie mare si rumeniti rulada bine pe toate partile.
Apoi turnati vinul alb si fierbeti 3-4 minute cat sa se evapore alcoolul din el.Sarati si piperati ,apoi acoperiti ermetic vasul si fierbeti rulada la foc mic 30-40 de minute ,timp in care o mai intoarceti si pe celelalte parti.
Increcati daca este gata infigand o scobitoare in mijlocul ruladei.Daca iese suc ,continuati fierberea iar daca nu,rulada este gata .
Este important sa fie acoperita ermetic in timpul fierberii,astfel lichidul nu scade si avem si un sos gustos de servit impreuna cu feliute de rulada.
Inainte de servire, scoateti rulada din carne tocata cu urda si parmezan pe un blat de lemn si taiati atele, apoi feliati-o.
Va mai recomand si reteta de ruladă din fleică de porc la cuptor, foarte simpla și gustoasa.
Va asigur ca merita s-oncercati,este simplu de facut si foarte gustoasa,cu un gust deosebit.Pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII