Gătește Ruladă de cartofi cu ciuperci și ardei
Timp de preparare
40
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru aluat de cartofi:
- 650 gr piure de cartofi, nu foarte tare
- 200 gr făină
- 2 ouă medii + 1 albuș
- sare și piper, după gust
- 1 linguriță praf de copt
- Pentru umplutură:
- 250 gr ciuperci champignon
- 1 ardei gras, roșu
- 1 ardei gras, portocaliu
- 1 ceapă mică
- 1 cățel de usturoi
- 1 linguriță de ulei
- 30 gr unt
- Pentru uns:
- 1 gălbenuș de ou
- 2-3 picături de apă
- semințe de mac
- puțin ulei pentru întins aluatul
Mod de preparare
Pentru prepararea aluatului de ruladă, adăugăm peste piureul de cartofi făina amestecată cu praful de copt și ouăle. Mai presărăm câte puțin piper și sare și amestecăm bine totul. Vom obține un aluat ușor moale și lipicios. Nu exagerăm cu adaosul de făină, însă reglăm consistența aluatului atât cât să-l putem întinde. În funcție de textura piureului adăugăm și făină.
Pentru umplutură, punem untul la topit într-o tigaie cu puțin ulei. Adăugăm o ceapă tocată fin și un căței de usturoi. Le amestecăm până când își schimbă culoarea, apoi adăugăm ciupercile feliate. Lăsăm ciupercile să se pătrundă până când se evaporă lichidul pe care îl lasă în tigaie. Adăugăm ardeii tăiați în fâșii, dar nu îi lăsăm decât puțin, atât cât să-și lase aroma în tigaie. Apoi lăsăm ingredientele la răcit.
Aluatul de cartofi îl întindem într-o foaie mai grosieră, pe hârtia de copt unsă cu puțin ulei. Îl întindem cu ajutorul mâinilor umezite cu ulei. Așezăm umplutura deasupra și îl rulăm.
Ungem aluatul deasupra cu gălbenuș de ou, diluat cu puțină apă și presărăm mac peste el.
Coacem delicioasa ruladă de cartofi cu ciuperci și ardei în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 35-40 de minute. O lăsăm să se răcească, apoi o feliem și o servim cu poftă, alături de un sos, de o salată, sau după preferințe.
Poate fi feliată și caldă, însă aluatul de cartofi cald lasă senzația de ușor necopt.
COMENTARII