Aperitive
Rulada de spanac cu crema de branza
Rulada de spanac cu crema de branza, o reteta simpla si de mare efect.
Foaie de ruladă frumos colorată datorita spanacului, este asortată armonios cu crema de branza colorata cu boia de ardei.
Rulada de spanac cu crema de branza este un aperitiv care nu-mi lipseste de pe platoul cu aperitive de pe mesele festive. Este o reteta usoara, destul de simplu de preparat, foarte spornica si gustoasa.
Umplutura o puteti modifica in functie de gusturile voastre. De exemplu, daca nu va place boiaua, o puteti inlocui cu ardei gras rosu tocat cubulete. Ori puteti adauga sunca presata sau ciuperci tocate cubulete.
Orice combinatie ati alege, va asigur ca este un aperitiv care merita incercat.
Iar dacă vă plac preparatele cu spanac, va mai recomand si reteta de cuburi aperitiv cu spanac, branza si ciuperci.
Tot din categoria rețetelor de aperitive gustoase și frumos colorate puteți opta pentru rețeta de clătite aperitiv cu sfeclă roșie și cremă de brânză.
Ingrediente:
- Blat ( 26×36 cm)
- 4 oua medii
- 1/2 lingurita de sare
- 80 g spanac
- 70 g faina
- 1 lingurita rasa de praf de copt
- Crema de branza
- 200 g crema de branza (tip Philadephia)
- 70 g unt
- 70 g smantana acra (fermentata, 24% grasime)
- 1 lingurita cu varf de boia de ardei dulce
- 1/2 lingurita de sare
- piper macinat dupa gust
Mod de preparare pentru reteta rulada de spanac cu crema de branza:
Intai preparati blatul. Separati ouale si mixati albusurile cu sarea pana obtineti o bezea ferma. Iar galbenusurile amestecati-le cu spanacul facut piure.
*Puteti folosi spanac proaspat, oparit, scurs si mixat pana devine piure. Dar merge foarte bine si cel congelat. Lasati-l sa se decongeleze, stoarceti-l bine de zeama si mixati-l pana devine crema. Important este sa aveti 80 de grame de spanac pentru ca rulada sa aiba o culoare frumoasa.
Incorporati galbenusurile amestecate cu spanacul la albusuri, amestecand delicat cu o spatula. Apoi adaugati si faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Trebuie sa obtineti un aluat usor si aerat.
Acoperiti o tava ( de 26×36 cm) cu hartie de copt si intindeti cat mai uniform aluatul. Coaceti rulada 15 minute la 175°C pana trece testul scobitorii, nu mai mult. Nu trebuie coapta excesiv si nici rumenita.
Dupa ce ati scos rulada din cuptor, lasati-o un pic sa se mai racoreasca si apoi rulati-o cu tot cu hatia de copt. Lasati-o asa pana cand se raceste.
*In cazul in care nu aveti o hartie de copt calitativa, desprindeti rulada cat inca este calda, apoi infasurati-o din nou in aceeasi hartie si lasati-o la racit.
Intre timp preparati crema de branza. Amestecati untul moale cu boiaua, adaugati apoi crema de branza, smantana, sare si piper. Omogenizati bine si crema este gata.
Desprindeti cu grija rulada de pe hartia de copt si intindeti uniform crema. Rulati strans (cu grija sa nu iasa crema) si infasurati rulada intr-o foie alimentara. Puneti-o la rece cateva ore sau peste noapte, apoi puteti taia felii rulada de spanac cu crema de branza.
Datorita untului din compozitie, crema va capata o consistenta perfecta si feliile se vor taia foarte bine. Stergeti cutitul dupa fiecare taietura.
Pofta buna!
* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.
*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.
COMENTARII