Aperitive

Ruladă din omletă cu morcovi și brânză

Pentru mic dejunuri savuroase, omleta este mai mult decât perfectă, mai ales dacă este combinată și cu alte ingrediente. De data aceasta avem pentru voi o rețetă de ruladă din omletă cu morcovi și brânză. Este și gustoasă și aspectuoasă și, cu siguranță va fi și pe placul copiilor, datorită morcovilor din conținut.

Ne plac omletele și ouăle ochiuri preparate la mic dejun. Și ne place să le preparăm în diferite moduri.

Dintre rețetele de ouă ochiuri vă recomand de pe blog un articol cu șase moduri de preparare a acestora. Sunt metode experimentate de-a lungul timpului și toate au fost pe gustul nostru.

Iar din categoria rețetelor de omletă, vă recomand, în mod deosebit, rețeta de rețeta de mini omlete cu cartofi rași.

Preparate în acest fel sunt și delicioase și consistente. Pot chiar fi luate și la pachete, pentru gustările din pauza de masă de la birou.

Cum se prepară rețeta de ruladă din omletă cu morcovi și brânză

Omleta se prepară în modul clasic, dar cu verdeață și morcovi adăugați în interior. După preparare, se tartinează cu cremă de brânză amestecată cu somon afumat și morcovi. Se rulează frumos apoi se feliază. Preparată în acest mod poate fi servită și pe un platou cu aperitive festive.

Iar dacă și voi obișnuiți să serviți omletă la micul dejun, puteți să vă inspirați din rețetele de pe blog. Avem pentru voi o colecție de rețete de omlete combinate cu diferite ingrediente.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ruladă din omletă cu morcovi și brânză.

Ruladă din omletă cu morcovi și brânză porționată pe un tocător de lemn, alături de două bețe chinezești

Gătește Ruladă din omletă cu morcovi și brânză

Timp de preparare

15

Nivel

ușor

Porții

8

Porții de ruladă din omletă rulată pe un tocător de lemn, alături de roșii cherry și verdeață

Ingrediente

  • 4 ouă de mărime medie
  • 2 linguri de smântână mai grasă
  • 1 lingură de făină
  • 1 lingură de ulei
  • 2 morcovi fierți
  • 50 gr de somon afumat
  • 150 gr de cremă de brânză cu castraveți acri
  • sare și piper, după gust
  • câteva fire de pătrunjel verde

Mod de preparare

Compoziția omletei o pregătim și cu puțină făină pentru consistență. Și adăugăm puțină smântână grasă, pentru a ieși mai cremoasă.

Morcovii îi fierbem, îi curățăm și îi tocăm în bucăți mai mici.

Amestecăm într-un bol ouăle cu un praf de sare și unul de piper. Adăugăm smântâna amestecată cu făina și jumătate din morcovii tocați. Apoi adăugăm pătrunjelul verde și omogenizăm compoziția.

Punem uleiul la încins în cea mai mare tigaie( 32 cm în cazul nostru). Ungem bine toată suprafața tigăii și punem compoziția pentru omletă în ea. Coacem omleta întorcând-o de pe o parte pe cealaltă.

Crema de brânză o amestecăm cu morcovul rămas și cu somonul tocat mai mărunt.

Ungem omleta după ce se mai temperează cu compoziția de brânză și o rulăm strâns.

O putem servi ușor caldă sau rece, alături de legume proaspete.

Spor și poftă bună!