Gătește Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă
Timp de preparare
25
Nivel
mediu
Porții
30
Ingrediente
- Pentru cornete:
- 800 gr aluat foietaj,
- unt, ulei sau untură pentru uns formele de copt
- zahăr pudră pentru decor
- Pentru cremă:
- 500 gr mascarpone
- 250 ml smântână pentru frișcă (35% grăsime)
- 100 gr zahăr pudră cu arome de citrice
- un praf de sare
Mod de preparare
Pentru prepararea cornetelor, mai întâi lăsăm aluatul la decongelat, la temperatura camerei.
După decongelare îl întindem mai subțire și îl decupăm în fâșii de 2 cm lățime.
Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătim tava mare a cuptorului în care așezăm hârtie de copt.
Ungem formele de copt cu grăsime și rulăm pe ele fâșiile de aluat, ușor petrecute.
Coacem rulourile la 180 de grade Celsius pentru 25-30 de minute, întorcându-le pe partea cealaltă după primele 15 minute.
Le lăsăm să se tempereze, apoi le desfacem de pe formele de copt și le lăsăm la răcit.
Pentru a prepara crema de mascarpone cu frișcă punem toate ingredientele într-un bol și le amestecăm cu mixerul până când obținem o cremă consistentă.
Umplem rulourile din aluat cu această cremă folosind un dispozitiv de decorat torturi cu dui stelat în capăt.
După umplere, așezăm delicioasele rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă pe platouri și le decorăm cu zahăr pudră. Putem folosi zahăr pudră cu aromă de vanilie, de citrice sau simplu.
Acoperim rulourile cu folie de prospețime și le depozităm la loc răcoros pentru câteva ore. Astfel aluatul se va hidrata de la cremă și va deveni ușor fraged.
COMENTARII