Dulciuri

Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă

Pot fi vedete pe platourile cu dulciuri festive aceste rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Dar pot fi preparate și pentru răsfățul dulce de zi cu zi. Se prepară simplu și ușor, nu necesită multe ingrediente și arată spectaculos. În plus sunt și foarte delicioase.

Crema de mascarpone cu frișcă se poate aromatiza după preferințe cu vanilie, lămâie, sau cu alte arome.

Mai găsiți pe blog și rețeta de rulouri sau cornete cu cremă de vanilie, ușor diferită față de cea actuală. Crema de vanilie este una fiartă, comparativ cu crema de mascarpone care se prepară la rece.

Iar dacă vă întrebați de unde puteți achiziționa formele de copt, vă recomand să dați o căutare online după ”forme conice pentru rulouri sau cornete”. Găsiți o varietate de forme de unde le alegeți pe cele care vă convin atât ca aspect cât și ca preț.

Cum se prepară rețeta de rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă

Pentru aluatul de rulouri putem apela la aluatul foietaj din comerț sau îl preparăm în casă.

Vedeți aici și rețeta de aluat foietaj preparat în casă.

Crema de mascarpone se prepară foarte simplu și rapid, amestecând pur și simplu toate ingredientele. Puteți prepara și o cremă de mascarpone cu ciocolată albă, dacă doriți o cremă fiartă. O aromatizați după propriul gust.

Dar găsiți pe blog mai multe rețete de cremă de unde o puteți alege pe cea care vă place.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă.

Femeie așezând rulourile pe un platou

Gătește Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă

Timp de preparare

25

Nivel

mediu

Porții

30

Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă așezate pe un platou

Ingrediente

  • Pentru cornete:
  • 800 gr aluat foietaj,
  • unt, ulei sau untură pentru uns formele de copt
  • zahăr pudră pentru decor
  • Pentru cremă:
  • 500 gr mascarpone
  • 250 ml smântână pentru frișcă (35% grăsime)
  • 100 gr zahăr pudră cu arome de citrice
  • un praf de sare

 

Mod de preparare

Pentru prepararea cornetelor, mai întâi lăsăm aluatul la decongelat, la temperatura camerei.

După decongelare îl întindem mai subțire și îl decupăm în fâșii de 2 cm lățime.

Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătim tava mare a cuptorului în care așezăm hârtie de copt.

Ungem formele de copt cu grăsime și rulăm pe ele fâșiile de aluat, ușor petrecute.

Coacem rulourile la 180 de grade Celsius pentru 25-30 de minute, întorcându-le pe partea cealaltă după primele 15 minute.

Le lăsăm să se tempereze, apoi le desfacem de pe formele de copt și le lăsăm la răcit.

Pentru a prepara crema de mascarpone cu frișcă punem toate ingredientele într-un bol și le amestecăm cu mixerul până când obținem o cremă consistentă.

Umplem rulourile din aluat cu această cremă folosind un dispozitiv de decorat torturi cu dui stelat în capăt.

După umplere, așezăm delicioasele rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă pe platouri și le decorăm cu zahăr pudră. Putem folosi zahăr pudră cu aromă de vanilie, de citrice sau simplu.

Acoperim rulourile cu folie de prospețime și le depozităm la loc răcoros pentru câteva ore. Astfel aluatul se va hidrata de la cremă și va deveni ușor fraged.