Gătește Rulouri de vițel cu pesto și cașcaval, servite cu sos de ciuperci
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
2
Ingrediente
- Pentru prepararea rulourilor:
- 400 gr carne macră de vițel
- sare și piper
- 6 lingurițe cu sos pesto
- 200 gr șuncă sau bacon feliat
- 100 gr cașcaval
- 3-4 linguri de ulei pentru prăjit.
- Pentru sos de ciuperci:
- 200 gr ciuperci champignon
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 morcov
- 200 ml smântână de gătit
- sare și piper.
Mod de preparare
Mai întâi vom pregăti carnea pe care o tăiem în felii cât mai subțiri. Batem feliile de carne cu ciocanul de șnițele, apoi le ungem cu sos pesto. Peste acesta adăugăm felii de cașcaval, apoi felii de șuncă. Rulăm carnea de vițel cu toate aceste ingrediente în interior și sigilăm rulourile cu scobitori. Presărăm sare și piper peste ele.
Punem ulei într-o tigaie, o așezăm pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie și lăsăm uleiul să se înfierbânte. Adăugăm rulourile și le rumenim bine, întorcându-le frecvent de pe o parte pe cealaltă. Apoi scoatem delicioasele rulouri de vițel cu pesto și cașcaval într-un vas și le acoperim.
Pentru a prepara sosul de ciuperci, adăugăm în uleiul din tigaie ceapa tocată, usturoiul tocat, ciupercile feliate și morcovul curățat și tocat în bastonașe. Le amestecăm bine prin uleiul din tigaie și le lăsăm să se prepare la foc de intensitate minimă. Presărăm sare și piper peste ele. Când sunt toate bine pătrunse, adăugăm smântâna de gătit.
Scoatem 1/3 din ciuperci și le procesăm cu blenderul. Le adăugăm din nou în tigaie pentru a se forma un sos mai consistent.
Servim delicioasele rulouri de vițel cu pesto și cașcaval, alături de sosul de ciuperci, la masa de prânz.
Spor și poftă bună!
COMENTARII