Gătește Salată de ardei copți cu măsline și capere
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
4
Ingrediente
- 3 ardei roșii
- 3 ardei galbeni
- 50 gr măsline negre
- 20-30 gr capere din saramură
- 1-2 căței de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 3-4 linguri de oțet
- sare și zahăr după gust
- 1 legătură de pătrunjel verde.
Mod de preparare
Mai întâi vom coace ardeii, dar și cățeii de usturoi. Pe aceștia îi vom folosi la prepararea dressingului.
Curățăm ardeii, îi tăiem în fâșii și îi adăugăm într-un bol încăpător. Adăugăm peste el măslinele bine clătite cu apă rece și caperele, de asemeni scurse bine și clătite.
Pentru prepararea dressingului, curățăm grăunții de usturoi copți și îi strivim cu o furculiță. Îi amestecăm cu sare și uleiul, ca pentru mujdei. Adăugăm oțet și în loc de apă, adăugăm din sucul scurs de la ardei, după curățare. Potrivim gustul dressingului cu sare și foarte puțin zahăr. Dacă gustul sucului de la ardei este dulceag, eliminăm zahărul.
Adăugăm acest dressing peste ardei, apoi presărăm pătrunjelul verde, tocat mărunt.
Dăm bolul cu salata la rece pentru cel puțin 30 de minute, înainte de servire. Astfel vor avea timp aromele ingredientelor să se întrepătrundă armonios.
Spor și poftă bună!
COMENTARII