Salate

Salată de ardei multicolori cu semințe de susan

Salata de ardei copți este una dintre preferatele familiei și o preparăm în diferite moduri. De data aceasta avem o rețetă de salată de ardei multicolori cu semințe de susan. Este simplă și foarte gustoasă.

Chiar dacă preferăm ardeii roșii, ne plac și ardeii multicolori pentru că au gusturi diferite. Iar așa colorați arată deosebit în farfurie.

O altă rețetă de salată de ardei copți pe care v-o recomandăm de pe blog este cea de salată de ardei copți cu usturoi și nuci. Este altceva decât clasica salată de ardei copți. Nucile fac echipă bună cu usturoiul și celelalte condimente și înnobilează gustul ardeilor.

Iar o altă combinație interesantă găsiți la rețeta de salată de ardei copți  cu ton și capere. Aceasta poate fi servită și simplă, ca gustare, dar și alături de o garnitură. Este delicioasă servită pe felii de pâine prăjită.

Pentru a ne răsfăța cu astfel de salate și în sezonul rece, punem și câteva borcane cu ardei copți pentru iarnă – vedeți aici rețeta.

Cum preparăm salată de ardei multicolori cu semințe de susan

Pentru coacerea ardeilor folosim una dintre metodele explicate în acest articol. Iar pe lângă ardeii copți și semințele de susan, mai adăugăm în salată și puțină ceapă marinată.

Marinada de la ceapă plus câteva alte ingrediente reprezintă dressingul salatei. Este simplă, dar foarte gustoasă o astfel de salată. Chiar merită preparată.

Dar mai găsiți pe blog și alte rețete de salată din ardei copți și nu numai, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de salată de ardei multicolori cu semințe de susan.

Salată de ardei multicolori cu semințe de susan și fâșii de ceapă marinată

Gătește Salată de ardei multicolori cu semințe de susan

Timp de preparare

60 min

Nivel

ușor

Porții

3

Bol alb cu salată de ardei multicolori cu semințe de susan

Ingrediente

  • 3 ardei roșii
  • 3 ardei verzi
  • 3 ardei galbeni
  • sare
  • 1 ceapă mai mică
  • 2 linguri de oțet
  • 1 linguriță de ulei
  • 1/4 linguriță de zahăr
  • semințe de susan.

Mod de preparare

Spălăm ardeii și îi ștergem bine, apoi îi punem la copt. Noi optăm pentru metoda aragazului și îi coacem într-o tigaie veche.

După coacere presărăm sare peste ei, îi acoperim și îi lăsăm așa 20-30 de minute. Apoi se vor curăța foarte ușor și bine.

Cât timp stau ardeii la copt și acoperiți, marinăm ceapa.

Curățăm ceapa, o tăiem pe rotund sau în fâșii și o punem într-o caserolă cu capac. Presărăm puțină sare peste ea și adăugăm oțetul. O lăsăm la marinat 30-40 de minute.

După ce curățăm ardeii, iar ceapa este marinată, preparăm salata de ardei multicolori cu semințe de susan.

Tăiem ardeii în jumătăți, îndepărtăm semințele, nervurile și cotoarele.

Apoi îi tăiem în fâșii și îi punem într-un bol încăpător. Scurgem ceapa din marinadă și o adăugăm peste ardei.

În oțetul în care a fost ceapa adăugăm uleiul, zahărul și 1 lingură de apă. Amestecăm bine până se dizolvă zahărul și adăugăm acest dressing peste ingredientele din bol. Dressingul se prepară după gustul fiecăruia. Mai puteți adăuga apă și zahăr, după gust. Sau puteți exclude zahărul.

Presărăm semințe de susan peste ingredientele din bol și putem savura delicioasa salată de ardei multicolori cu semințe de susan, alături de garnitura preferată.