Salate

Salată de ardei copți cu măsline și capere

Salata de ardei copți se numără printre preferințele noastre în orice anotimp ne-am afla. O preparăm în diferite moduri și nu ne mai săturăm de ea. De data aceasta avem o rețetă de salată de ardei copți cu măsline și capere.

Este o rețetă simplă, însă ingredientele ce o compun se combină tare delicios. Gustul dulceag al ardeilor este acompaniat de gustul sărat al măslinelor și de gustul acrișor al caperelor.

Mai găsiți pe blog și rețeta de salată de ardei multicolori cu semințe de susan.

Chiar dacă preferăm ardeii roșii, ne plac și ardeii multicolori pentru că au gusturi diferite. Iar așa colorați arată deosebit în farfurie.

O altă rețetă de salată de ardei copți pe care v-o recomandăm de pe blog este cea de salată de ardei copți cu usturoi și nuci. Este altceva decât clasica salată de ardei copți. Nucile fac echipă bună cu usturoiul și celelalte condimente și înnobilează gustul ardeilor.

Cum preparăm rețeta de salată de ardei copți cu măsline și capere

Salata din rețeta de față nu are alte metode de preparare față de salata clasică de ardei copți. Însă optăm pentru a combina ardeii roșii cu cei galbeni. Au și gusturi ușor diferite, dar vor arăta spectaculos în farfurie.

Ca și dressing apelăm la clasicul amestec de ulei cu oțet, sare și puțin zahăr. Iar pentru un plus de prospețime, adăugăm și pătrunjel verde.

Dacă și voi adorați salata de ardei copți, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de salată de ardei copți cu măsline și capere.

Salată de ardei copți cu măsline și capere în bol, alături de ardei proaspeți

Gătește Salată de ardei copți cu măsline și capere

Timp de preparare

30 min

Nivel

ușor

Porții

4

Salată de ardei copți cu măsline și capere în bol

Ingrediente

  • 3 ardei roșii
  • 3 ardei galbeni
  • 50 gr măsline negre
  • 20-30 gr capere din saramură
  • 1-2 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 3-4 linguri de oțet
  • sare și zahăr după gust
  • 1 legătură de pătrunjel verde.

Mod de preparare

Mai întâi vom coace ardeii, dar și cățeii de usturoi. Pe aceștia îi vom folosi la prepararea dressingului.

Curățăm ardeii, îi tăiem în fâșii și îi adăugăm într-un bol încăpător. Adăugăm peste el măslinele bine clătite cu apă rece și caperele, de asemeni scurse bine și clătite.

Pentru prepararea dressingului, curățăm grăunții de usturoi copți și îi strivim cu o furculiță. Îi amestecăm cu sare și uleiul, ca pentru mujdei. Adăugăm oțet și în loc de apă, adăugăm din sucul scurs de la ardei, după curățare. Potrivim gustul dressingului cu sare și foarte puțin zahăr. Dacă gustul sucului de la ardei este dulceag, eliminăm zahărul.

Adăugăm acest dressing peste ardei, apoi presărăm pătrunjelul verde, tocat mărunt.

Dăm bolul cu salata la rece pentru cel puțin 30 de minute, înainte de servire. Astfel vor avea timp aromele ingredientelor să se întrepătrundă armonios.

Spor și poftă bună!