Gătește Salată de cartofi cu maioneză vegetală
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
4
Ingrediente
- 500 gr cartofi albi
- 1 linguriță de sare + 2 litri de apă
- 1 legătură de ridichi roșii
- 2-3 cepe roșii
- 200 gr maioneză vegetală
- 1-2 linguri de muștar cu boabe
- câteva fire de mărar verde
- opțional, măsline sau capere
Mod de preparare
Începem cu pregătirea cartofilor pe care îi spălăm bine și îi punem la fiert în apă cu sare. Îi lăsăm să fiarbă până când se pătrund la testul cu furculița.
Apoi, îi scurgem de apa fierbinte, îi trecem prin jet de apă rece și îi curățăm. Îi tăiem în bucăți mai mari și cât mai colțuroase.
În timp ce cartofii fierb, ne ocupăm de celelalte ingrediente. Curățăm ceapa și o tocăm în fâșii, iar ridichile le feliem cât mai subțiri. Folosim o mandolină de feliat legume, dacă avem.
Amestecăm maioneza cu muștarul boabe și o adăugăm peste ingredientele feliate. Adăugăm și cartofii calzi, dacă dorim salata caldă, sau reci.
Decorăm salata cu mărar verde și este gata de servit.
În funcție de gust, mai putem adăuga suc de lămâie în maioneză, dar și puțin piper.
Câteva capere sau măsline adăugate, vor desăvârși gustul salatei.
Spor și poftă bună!
COMENTARII