Rețete de post

Salată de cartofi cu maioneză vegetală

Ne plac salatele de cartofi și le preparăm foarte des în diferite combinații. De data aceasta ne-am gândit la o rețetă de salată de cartofi cu maioneză vegetală. Este gustoasă, este hrănitoare și ușor de preparat.

Cartofii sunt alimentele cele mai populare în toate bucătăriile lumii. Se prepară rapid și pot fi folosiți în aproape toate categoriile de rețete. Sunt incluși în aperitive, în salate, ciorbe și mâncăruri scăzute, chiar și în aluaturi. În plus, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pe lângă ei pentru a încropi rapid un preparat. Sunt gustoși și sățioși.

Una dintre cele mai simple rețete de salată de pe blog este rețeta de salată de cartofi cu ceapă roșie. Este o salată de post pe care o preparăm foarte des.

Iar cea mai apreciată rețetă de salată cu cartofi, de pe blog, este rețeta de rețeta de salată de cartofi cu ton și maioneză. Se poate prepara și pentru zilele de post cu dezlegare la pește. Înlocuim maioneza clasică cu maioneză vegetală.

Citește și: Salată grecească plină de savoare și culoare

Ce conține rețeta de salată de cartofi cu maioneză vegetală

V-am prezentat anterior o rețetă de maioneză din lapte de soia. Este o maioneză vegetală pe care o folosim și la această salată.

Pe lângă cartofii fierți în coajă, mai adăugăm ceapă roșii și ridichi. Dacă avem și câteva măsline, sau capere, acestea vor îmbogăți gustul salatei. Putem prepara salata caldă, pentru zilele răcoroase. Curățăm cartofii calzi și îi amestecăm rapid cu celelalte ingrediente.

Dacă și voi adorați preparatele cu cartofi, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă plac rețetele de pe acest blog, le puteți urmări și pe pagina de facebook. 

În plus, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparatele testate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe pagina de Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta de cartofi cu maioneză vegetală.

Salată de cartofi cu ceapă roșie, ridichi roșii, capere și maioneză vegetală în bol gri

Gătește Salată de cartofi cu maioneză vegetală

Timp de preparare

30 min

Nivel

ușor

Porții

4

Bol gri cu salată de cartofi cu maioneză vegetală

Ingrediente

  • 500 gr cartofi albi
  • 1 linguriță de sare + 2 litri de apă
  • 1 legătură de ridichi roșii
  • 2-3 cepe roșii
  • 200 gr maioneză vegetală
  • 1-2 linguri de muștar cu boabe
  • câteva fire de mărar verde
  • opțional, măsline sau capere

Mod de preparare

Începem cu pregătirea cartofilor pe care îi spălăm bine și îi punem la fiert în apă cu sare. Îi lăsăm să fiarbă până când se pătrund la testul cu furculița.

Apoi, îi scurgem de apa fierbinte, îi trecem prin jet de apă rece și îi curățăm. Îi tăiem în bucăți mai mari și cât mai colțuroase.

În timp ce cartofii fierb, ne ocupăm de celelalte ingrediente. Curățăm ceapa și o tocăm în fâșii, iar ridichile le feliem cât mai subțiri. Folosim o mandolină de feliat legume, dacă avem.

Amestecăm maioneza cu muștarul boabe și o adăugăm peste ingredientele feliate. Adăugăm și cartofii calzi, dacă dorim salata caldă, sau reci.

Decorăm salata cu mărar verde și este gata de servit.

În funcție de gust, mai putem adăuga suc de lămâie în maioneză, dar și puțin piper.

Câteva capere sau măsline adăugate, vor desăvârși gustul salatei.

Spor și poftă bună!